KAKO PODIĆI DOJAM?

Blagovaonica glumice Meg Ryan zbog jedne je boje postala sofisticirana i dramatična

Meg Ryan

 AFF-USA/SHUTTERSTOCK/

Ima nešto čarobno u crnim interijerima. Ne treba, naravno, sve biti sve crno od poda do stropa da bi bilo čarobno, ali složit ćete se da već i mali elementi mogu dodati dramatičnost u svaki prostor. Pritom ne mislimo na crne detalje uslijed one gotičke faze u tinejdžerskim godinama.

Kada se crna koristi na pravi način, ona je šik, elegantna i sofisticirana. Primjerice, ako je jedan zid obojan u crno, sve što je ispred njega doima se vidljivijim i naglašenijim, gotovo kao da je izloženo. Postoji još niz opcija za hrabro i inspirativno oživljavanje prostostora crnom. Dizajneri predlažu crna vrata, pa čak i crne štokove, komad namještaja, dominantnu dekoraciju, možda crni pod ili strop.

Inspiracija za korištenje crne može se pronaći u blagovaonici glumice Meg Ryan. Njezina dizajnerica interijera Monique Gibson, opisuju njeni kolege, svladala je umijeće korištenja jakih boja za bolji dojam. Tamne boje su poznate po tome što pokazuju tragove valjka i kista, ogrebotine i nesavršenosti, no ako je odabir potpuno crne previše zastrašujući za vas, tamnoplave nijanse imat će sličan učinak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:35