Provjereno!

Boje stvaraju pravi dojam o vašem domu, a ovo je 6 kombinacija s kojima nikada nećete pogriješiti

 INSTAGRAM/ @CORNELIASINTERIOR/

Neki su jednostavno prirodno talentirani za spajanje boja, dok drugima ta aktivnost ide malo teže. Osim toga, prilikom uređivanja interijera je nevjerojatno lako zalutati i zanemariti element boja. Što zapravo i nije neuobičajena situacija. Možda ste započeli s jednom paletom boja, zaljubili se u predmet koji se ne uklapa i nastavili s drugom. U takvim situacijama je dobro imati mali šalabahter.

Dio s bojama je izuzetno važno odraditi besprijekorno jer su na kraju boje te koje stvaraju prvi dojam o vašem domu.

Također, prije samog uređivanja interijera u vječnoj smo potrazi za inspiracijom i idejama. Stoga umjesto da po Pinterestu tražite idealne kombinacije boja, mi vam donosimo 6 kombinacija s kojima nikada nećete pogriješiti.

Crna i bijela

Boje koje su oduvijek in i nikada neće prestati biti in. Njihova prednost je ta što im uvijek možete dodavati elemente jarkih, pastelnih i neutralnih boja, i još uvijek ćete biti u trendu s uređenjem interijera. Jedina mana je ta što ako ostanete samo na te dvije boje, ako ih pravilno ne iskombinirate, možete dobiti monoton stil.

Siva i žuta

S nijansama ovih dvaju boja se najjednostavnije igrati. Bilo da se odlučite za tamne, svijetle ili pak pastelne – nećete pogriješiti. Siva i žuta se vole i zajedno stvaraju opušten i ugodan interijer. Osim toga, idealan su odabir i za neutralnu dječju sobu.

Svijetle pastelne boje

Pastelne boje nisu rezervirane samo za proljeće. Ako imate stan u kojem je dominantna boja, a ne želite je oživjeti s tamnim ili prejakim bojama, svijetle nijanse pastelnih su idealno rješenje. Vašem interijeru udahnut će pravi chic.

Plava i zelena

Nismo naučeni vidjeti ove dvije boje zajedno ali kada ih pravilno spojite u interijeru, mogu biti savršena kombinacija. Obje su prirodne boje, podsjećaju na more, nisu komplementarne i umirujuće su. U prostoru stvaraju savršenu harmoniju.

Pastelna ružičasta i bijela

Ove dvije boje kada se kombiniraju zajedno daju dašak prozračnosti i romantike svakom prostoru. Iako na prvu zvuče kao kombinacija boja rezervirana samo za cure, pravilnom raspodjelom ovih boja po namještaju i zidovima možete dobiti pravu malu eleganciju.

Nijanse sive boje

Od kada je zavladao interijerima, ovaj trend jednostavno ne odlazi sa scene i inspiracija je mnogima. Kombinacijom nijansi sive boje postižete savršenu profinjenu harmoničnost prostora, a kada se zaželite boje, bez problema možete uklopiti bilo što. Dodatan savjet: Prilikom korištenja nijansi sive boje poigrajte se s uzorcima i teksturom namještaja i tekstila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:16