Božić u skandinavskom ruhu

Božić u dobrom društvu

Jelen, ovca, snješko...

Gorana Lolić i Goran Villi iz brenda Lolina kućna manufaktura ovogodišnji Božić vide u skandinavskom ruhu, s crno-bijelom bazom koju su osvježili dozom crvene kako ipak cijeli ambijent ne bi bio presterilan.

Kako smo Goran i ja u miješanom braku (zagrebačko-splitskom), nikada Božić ne provodimo u našem domu, već smo ili kod mojih ili putujemo. Ovo je prva godina da imamo vlastiti, uređen stan, pa smo tako i osjetili potrebu da pribavimo božićnu dekoraciju i utoplimo dom. Božićnu dekoraciju smo prilagodili našem uređenju stana pa je stoga pretežno crno-bijela, s nešto crvenih detalja da ne bude sve presterilno.

Nisu nam fora zlatno-crvene, tradicionalne kombinacije, već smo htjeli skandinavski Božić, što smo postigli kartonskim jelenkom, bijelom bojom, imitacijom ovčjeg krzna… Dosta stvari smo izradili sami, a neke smo kupili u Ikei i na buvljacima. Primjerice, crne kuglice smo sami izradili, jednostavno smo stare kuglice prefarbali bojom koja ima efekt školske ploče.

Stare tanjure iz Ikee osvježili smo zabavnim božićnim tekstovima (konturno rezana folija, cijena rezanja folije je 20 kn po natpisu), a žarulju sa Snješkom napravili smo od samoljepljive folije koju smo ručno izrezali. Simpatičnog jelenka za zid isto smo sami izradili, materijal za njega nas je koštao samo 150 kn, a riječ je o kartonu koji je strojno rezan.

Kantice u koje smo stavili slatkiše kupili smo u Ikei, a potom sami doradili po svojim željama. Prefarbali smo ih bijelim autolakom i na njih zalijepili crvene točkice od samoljepljive folije i konturno rezana slova “Have a jolly Loli Christmas” (20 kn rezanje folije). Poklone smo zamotali u pakpapir i omotali crnom špagom (Ikea 1 euro) te na njih nalijepili rogove izrađene od plastike, dok smo oči i nos napravili od plastike i folije. Ukras, koji je također dio poklona, naša je ogrlica od pleksiglasa s olovkama.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:31