Kreativna obitelj

Božić u domu poznate YouTuberice i poduzetnice Ane Zibar prava je mala radionica

 Berislava Picek/CROPIX
Ana za svoj YouTube kanal snima "Vlogmase" koji su vrlo popularni diljem svijeta

Ana Zibar, pokretačica portala Ženski svijet, ističe kako je za nju, supruga Bojana i njihova dva sinčića prosinac najstresniji i najdinamičniji dio godine pa im zajedničko vrijeme u ovakvim projektićima dođe kao odmor

Dom obitelji Zibar može se nazvati pravom malom radionicom Djeda Božićnjaka. I kad kažemo malom, zaista mislimo malom. Naime, ova četveročlana obitelj živi u stanu od tridesetak kvadrata, ali svatko ima svoj kutak, svoje mjesto za spavanje, igru, ali i rad. Kao u gotovo svakom domu, glavnu riječ u božićnoj kreativnosti vodi mama, Ana Zibar, koju smo zamolili da nam ukratko predstavi sebe i svoju obitelj.

image
Berislava Picek/CROPIX

- Zovem se Ana Zibar i pišem i snimam za svoj kanal Ženski svijet. Ženski svijet možete potražiti na webu www.zenskisvijet.com, Instagramu i Facebooku Ženski svijet te YouTube kanalu Ženski svijet, gdje tri puta tjedno objavljujem video vezan uz moj život i moju obitelj, najčešće naša iskustva i provode. Suprug Bojan, petogodišnji sin Vito, trogodišnji Bruno i ja upravo snimamo i VLOGMASE koji su vrlo popularni u svijetu, a riječ je o božićnom tipu videa koji se snima svaki dan do Božića, pa obavezno škicnite ako vam se sviđa ideja - veselo nas uvodi Ana i objašnjava da je i kod njih prosinac dinamičan dio godine.

- S obzirom na to da se suprug i ja bavimo vrstom posla koji u ovo doba godine ima nešto jači tempo (fotografiranje, snimanje...) malo nam je stresno, ali jako volimo to što radimo tako da se zapravo veselimo svemu što nosi ovaj divan mjesec - kaže simpatična blogerica.

Pitamo je kako u njihovu domu najčešće izgleda Božić i kakvu jelu preferiraju.

- Božić u našem domu izgleda tako da smo okruženi dragim ljudima, obitelji i prijateljima. Uvijek je puno smijeha, zabave i plesa. Ukrašavamo cijeli dom, od jele, polica, soba, ma sve volimo ukrašavati! Preferiramo umjetnu jelu ili onu s korijenom jer ne volimo uništavanje drva samo za dva tjedna gušta.

image
Berislava Picek/CROPIX

Za kreativu s djecom potrebno je puuuno strpljenja. Nemojte očekivati da će raditi onako kako ste vi zamislili. Oni tek uče i otkrivaju, pustite mašti na volju, osmijeh na lice i kako god ispalo, bit će najljepše i sigurno jedinstveno, kaže Ana

Jelu ukrašavamo raznoraznim ukrasima, nemamo ništa određeno, nego ono što nam se sviđa te godine i u tom trenutku - ističe Ana. Je li vam ovo prvi put da radite kreativne projekte s djecom, pitamo je. - Nije, kao što sam već spomenula imamo svoj YouTube kanal za koji stalno nešto zajedno radimo i izrađujemo tako da smo dosad napravili već puno toga. Ponekad su zainteresirani, ponekad ne, ali kad jesu, iskorištavam to kako bismo kvalitetno proveli što više vremena zajedno - objašnjava Ana, a mi je pitamo ima li neki savjet za one koji tek planiraju raditi kreativne projekte s djecom.

image
Berislava Picek/CROPIX

Ana svakodnevno za svoj YouTube kanal snima "Vlogmase" koji su vrlo popularni diljem svijeta, a riječ je o božićnom tipu videa koji se snimaju svaki dan od prvog prosinca do Božića

- Puuuno strpljenja. Nemojte očekivati da će raditi onako kako treba, tj. onako kako ste vi zamislili. Oni se tek uče i sve otkrivaju, pustite mašti na volju, osmijeh na lice i kako god ispalo, bit će najljepše i sigurno jedinstveno - savjetuje kreativna mama, a što se tiče ovog konkretnog tutorijala, kaže da su Vito i Bruno bili napola zainteresirani. - Svidio im se početak i kraj, ovo u sredini ih baš i nije zanimalo, ha ha ha. Najbolji mi je bio kraj kad smo vidjeli za što smo se trudili, a najstresnije kad mi lijepilo nije htjelo zalijepiti šal, jer je materijal bio čudan.

Kako bilo, dobro smo se zabavili i izradili slatku dekoraciju koja će nas cijelo vrijeme podsjećati na ovih nekoliko sati zajedničkog druženja, a u tome i je bit - zaključila je Ana Zibar.

SIMPATIČNI SNJEŠKO

image
Berislava Picek/CROPIX

POTREBAN MATERIJAL: dva vjenčića od borovih grana (jedan veći i jedan manji), škare, ljepilo, snijeg u spreju, vezice, materijal za oblikovanje odjeće i ukrasa

image
Berislava Picek/CROPIX

1. Prvo se vjenčići od borovih grana pošpricaju umjetnim snijegom i ostave da se osuše

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

2. Zatim se flomasterom na materijal iscrtaju željeni oblici

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

3. Iscrtane oblike izrežite

image
Berislava Picek/CROPIX

4. Vjenčiće od borovih grana čvrsto povežite vrpcom

image
Berislava Picek/CROPIX

5. Uz pomoć materijala koji ste izrezali u tanku traku napravite šal 6 Zatim zalijepite oblike od materijala.

image
Berislava Picek/CROPIX

I vaš snjegović je gotov.

image
Berislava Picek/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:59