Vintage stil

Božićna idila

Bake su znale najbolje

Kugle od stiropora s čipkom i čaše kao svijećnjaci dekorirani su starim novinama. Romantičnu notu vintage stila sestre Sanja Tot i Dunja Devčić iz Hobby Hižice prenijele su u svaki centimetar.

Volimo Božić i dekoracije koje odišu tradicijom i toplinom doma. Bijela, prljavobijela, srebrna i sve nijanse boje biskvita… to su boje koje su nas inspirirale za ove blagdane jer odišu jednostavnošću i asociraju na hladne zimske večeri. Bazirale smo se na stvari koje svatko od nas ima kod kuće. Vintage stil inspirira nas već neko vrijeme i htjele smo tu notu prenijeti i na ovogodišnje dekoracije. Dakle, napraviti neki spoj vintagea i prirodnih materijala.

Za izradu kugli koristile smo stiropor kugle, stare časopise, glitter, malo čipke, ukrasne trakice i špagu. Sve potrebno za izradu kugli pribavile smo u svojoj Hobby Hižici, dok smo stare časopise kupile na Hreliću. Na stiropor kugle ljepilom za decoupage lijepile smo stare novine koje smo prethodno natrgale na trakice ili komadiće. Na još mokru kuglu stavile smo bijeli glitter koji kugli daje dozu elegancije. Kad se kugla osušila, dodale smo malo čipkice i trakice za totalni vintage izgled kugle.

Stare novine koristile smo i za izradu krila, koje smo izrezale iz malo tvrđeg kartona te na isti način lijepile stare novine. Preko krila ispisivale smo fl omasterom porukice i želje te imena nama dragih ljudi. Pri dekoriranju stola vodile smo se jednostavnošću. Upotrijebile smo svoje tanjure i pribor koji smo dekorirale jednostavnim salvetama i povezale jutom i špagom. Obožavamo svjetlost svijeća, koje smo ovaj put dekorirale starim časopisima i cvijećem napravljenim iz papira koje smo same izradile.

Također, staru staklenku u tren oka pretvorile smo u odličan svijećnjak. Kako? Malo češera koje u ovo doba godina nije teško pronaći, nekoliko svjećica i to je to. Ili jednostavno staklenku omotate špagom, a isto tako i svijeće… i svijećnjak je gotov! Za izradu malo elegantnijeg svijećnjaka iskoristile smo čašu za vino, na koju smo nanosile gel-pastu (time smo postigle dojam zamućenosti) i malo srebrnih listića za pozlatu.

Umatanje poklona uvijek nas sve posebno veseli. Za naše poklone koristile smo pakpapir, špagu, traku, ukrase od papira koje smo same izradile, dakle prirodne materijale. Stari osvijetljen sanduk odlično će poslužiti kao dekoracija ispod bora za dodatni dojam topline i neponovljivu blagdansku atmosferu.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:05