Zadivljujuće

Božićna zvijezda u svom najboljem izdanju: Ukrasite dom ovim klasikom na moderan način

 Stars for Europe
Za dekoriranje doma cvjetovima božićne zvijezde, u trgovini trebate odabrati biljku s najboljim cvjetovima

Božićna zvijezda, kojoj ime pulcherrima znači “najljepša”, prihvaćena je kao simbol kršćanskog blagdana zahvaljujući svojem specifičnom izgledu i crvenim listovima koji se upravo u prosincu pojavljuju na biljci.

image
Stars for Europe
image
Stars for Europe

Božićna zvijezda je uz božikovinu, imelu i bor simbol zime i blagdanskog veselja te uljepšava domove diljem svijeta. U ovo doba godine trgovine i mnogi izlozi preplavljeni su ovom blagdanskom biljkom većinom crvene boje, jer unosi radost u dom pogotovo kada je u kombinaciji s ostalim dekoracijama koje pomno biramo i s radošću vadimo iz ormara kada se približi razdoblje blagdana, jer svoj dom želimo prezentirati u najljepšem svjetlu.

Nikada niste vidjeli svježe rezane cvjetove božićne zvijezde? Njihova dekonstrukcija daje im potpuno drugačiju estetiku i prilično je zadivljujuća.

image
Stars for Europe

Budući da nam sve s vremenom dosadi i stalno tražimo nove ideje koje će veseliti ukućane i goste u vrijeme blagdana, donosimo vam sjajne primjere koji vam mogu poslužiti da je ove godine iskoristite na drugačiji moderan način te ovom božićnom klasiku vratite već pomalo izgubljeni sjaj.

image
Stars for Europe

Poznata američka blogerica i dizajnerica Julie Blanner umjesto rezanog cvijeća za dekoriranje koristi biljke, jer kako kaže, ušteda je često veća od 50%, ako sama reže cvjetove.

image
Stars for Europe

1. KLASIČNE DEKORACIJE

U ovim primjerima dizajneri su koristili klasične crvene cvjetove biljke, što daje topao i istovremeno moderni izgled, a možete ga upotpuniti prirodnim detaljima: mahovinom, panjevima, granama i grančicama te predmetima u vintage stilu: čašama, tanjurima i drugim stvarima koje već imate u domu.

image
Stars for Europe

2. LUKSUZNO UKRAŠAVANJE

Za one koji vole luksuz i veselo uređenje, božićne zvijezde u različitim nijansama mogu im u tome pomoći. Kombinirajte ružičastu boju lososa, marelice i crvenu s božićnim ukrasima: kuglicama, konusima i jabukama.

image
Stars for Europe

3. ROMANTIČNI STIL U HLADNIM TONOVIMA

Za ovaj nordijski stil koristite biljku u tonovima marelice s eukaliptusom, kako biste stvorili romantični ugođaj. Izostavljanjem tradicionalnih elemenata kao što su svijeće i ubrusi, stvoren čist i miran ugođaj.

image
Stars for Europe

4. BIJELI BOŽIĆ - ELEGANTAN STOL U NIJANSAMA BIJELE BOJE

Za one koji vole bijelo, ovo je dizajn za vas. Ravne linije i minimum dodatnih ukrasa učinit će stol elegantnim. Ovdje su elegantne posude ispunjene bijelim cvjetovima, a cijeli prizor je dodatno upotpunjen odgovarajućim svijećnjaci i trakicama koje pružaju skladan dojam.

image
Stars for Europe

5. MEKSIČKI STIL

Za one koji vole boje, toplinu i egzotične elemente, imamo primjere meksičkog stila. Miješajte božićne zvijezde s trendy kaktusima i toplim bojama.

VAŽNA NAPOMENA: Ako želite koristiti božićnu zvijezdu kao rezano cvijeće, učinite ovo: izrezanu grančicu božićne zvijezde umočite u vodu zagrijanu na 60 °C nekoliko sekundi, a zatim u hladnu, kako biste zaustavili i spriječili da izađe mliječni sok iz biljke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:37