MADE IN CROATIA

Brick by Brick, drvene igračke Jadranka Pongraca iz Ivanić Grada

Ciglica po ciglica, i brend koji kupci obožavaju je stvoren

Jadranko je oduvijek volio raditi s drvom, a želio je promijeniti posao koji je radio dugo. Počeo je obrađivati drvo i nakon razgovora s obitelji Adamović, koja od drva radi igračke, odlučio je da bi svoje afinitete mogao usmjeriti prema igračkama.

- Nisam ih htio kopirati, niti ulaziti u njihovu priču, želio sam stvoriti svoju. Počeo sam razmišljati o krajnjem proizvodu i malo po malo stvari su se iskristalizirale. Htio sam proizvod koji mogu proizvesti sam, a da ne bude skup. To je bilo prije pet godina, a krajem 2015. igračke su se počele prodavati u trgovinama - opisuje početke Jadranko Pongrac koji stoji iza dobro poznatog branda Brick by Brick.

- Izrada igračka bila mi je zanimljiva jer danas djeca odrastaju uz računala. Primijetio sam da se zato bore s motorikom jer je to, nažalost, nuspojava takvog života. Cilj mi je bio napraviti igračku kojom će se djeca morati pozabaviti, igračku u čiju se gradnju mogu uključiti i roditelji - govori.

Danas se njegove igračke, izrađene od drva koje se slaže, prodaju u više od 60 trgovina (40 u Hrvatskoj, 20 u inozemstvu), a mogu se naći i u VBZ-u, Znanju i knjižarama Školske knjige.

Brick by Brick igračke sastoje se od različitih modela koji se slažu u građevine, a cilj je da djeca slaganjem osmišljavaju vlastitu igru, ali i razvijaju maštu i osjećaj za prostor te kako nam govori Jadranko, vježbaju psihomotoričke sposobnosti i uče iz vlastitih praktičnih iskustava.

- Krenuli smo s dva modela, a danas ih ima 10 (nekoliko vrsta kuća, vatrogasna postaja, autobusni kolodvor, benzinska stanica, kula). Ideja je da se od tih dijelova, koji su recimo baždareni, nadograde novi. Maloprodajna preporučena cijena modela je od 80 kuna, a rinfuza je od 150 do 200 kuna - dodaje Jadranko. Modeli se prodaju u posebnoj ambalaži koja se može reciklirati.

Setovi za izradu drvenih modela kuća i drugih građevina, koji se sastoje isključivo od prirodnih materijala, drva johe i topole, dolaze s ljepilom za drvo na bazi vode, uz detaljne upute za slaganje, a dijelovi u rinfuzi su u vrećici, djeca ih mogu slagati prema svojim željama.

Također, u ponudi je 15 dodatnih modela koji se sastoje od ljudi, životinja, vitezova, prometnih znakova i ostalih stvari koje se mogu lijepiti ili samo složiti na modele. Svi su modeli za djecu od 3 godine na više.

Više informacija potražite na službenoj web stranici Brick by Brick.

Foto: Brick by Brick

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:08