INSTAGRAM MANIJA

Briga o sukulentima njezina je strast, a ima ih više od stotinu

U obiteljskom domu u Sisku ugostila nas je zaljubljenica u prirodu koja prijatelje i pratitelje svog profila oduševljava fotografijama svojih zelenih ljubimaca, njih više od stotinu.

Profil na Instagramu pokrenula sam nakon višemjesečnog oklijevanja. Iznenađeno promatrajući objave svoje kćeri tinejdžerice, s vremenom sam se ohrabrila i pridružila toj brzorastućoj zajednici - tako svoju priču počinje Sandra Plavšić koju smo zamijetili zbog divnog instagramskog profila. Zaljubljenica u prirodu ugostila nas je u svom razlistanom i zelenom domu u Sisku i pritom nam ispričala kako je nastao profil pod nazivom crveni_div, online mjesto koje svakodnevno raste i prikazuje fotografije Sandrinih zelenih ljubimaca, točnije njih 141.

A post shared by Sandra (@crveni_div) on

- S obzirom na to da sam prvenstveno vizualni tip, Instagram koncept mi savršeno odgovara. Uostalom, oduvijek sam bila zainteresirana za svaki oblik kreativne aktivnosti i razne 'uradi sam' projekte - otkriva nam Sandra. Komunikativna i vedre naravi, ova Siščanka uživa u dijeljenju svojih osobnih iskustava s biljkama, načina na koji ih njeguje i općenito informacija a koje smatra da bi njezinim pratiteljima bile zanimljive i korisne. Smatrajući biljke najljepšim dekoracijama prostora, na taj ih način želi i prikazati.

A post shared by Sandra (@crveni_div) on

- Ljubav prema bilju usadile su mi mama i baka. Odrasla sam okružena zelenilom, kako kućnim i vanjskim ukrasnim biljkama tako i povrtnjakom. Utjecaj takvog odrastanja se sada vidi u našoj kući, dvorištu i vrtu. Suprug je odrastao u sličnoj okolini pa podržava moju ljubav prema biljkama i sudjeluje u svemu, a nadam se da će i naša djeca nastaviti u istom smjeru - priča Sandra izdvajajući asparagus i zmijski kaktus kao omiljene vrste, zbog nostalgije koju u njoj bude vraćajući je u djetinjstvo i bakin vrt. Posebno je raduje, govori, što se trend ljubavi prema bilju očito vratio na velika vrata.

Najdraže su joj biljke koje joj daruju prijatelji. One, kaže, sa sobom nose dragu joj priču i trenutak.

A post shared by Sandra (@crveni_div) on

Savjeti koje su ljudi nekoć dijelili samo "preko plota", sad se saznaju putem društvenih mreža i u tome leži ljepota internetske zajednice čiji je i Sandra član. - Sa svojim instagramskim prijateljima i pratiteljima svakodnevno razmjenjujem iskustva i dojmove. Naišla sam na ljude sa zanimljivim interijerima i zavidnim kolekcijama biljaka iz cijelog svijeta, a posebno me raduje sve veća prisutnost Hrvata u tom virtualnom zelenom svijetu - ističe.

A post shared by Sandra (@crveni_div) on

Na svom profilu crveni_div fotografije objavljuje ovisno o raspoloženju i slobodnom vremenu. Instagram ne smatra obvezom i pritiskom te je odlučila povući jasnu granicu između virtualnog i stvarnog života. - Vikendi su rezervirani za obitelj i prijatelje, i to su dani kada nastojim biti offline. Kao osobi koja je prvi mobitel dobila s dvadesetak godina, još uvijek mi je draža komunikacija uživo - osmjehujući se pojašnjava 41-godišnjakinja. Biljke nabavlja u trgovačkim centrima i rasadnicima, no najdraže su joj one koje dobije od prijatelja jer, kako kaže, one sa sobom nose i trenutak, priču...

A post shared by Sandra (@crveni_div) on

Kao istinska zaljubljenica u botaniku, malo toga joj budi radost kao, primjerice, odlazak u Žažinu gdje posjećuje staklenike obitelji Bešlić. - Obitelj je to koja već 60 godina uzgaja sukulentno bilje te se ponosi najvećom kolekcijom u Hrvatskoj. Kad ih posjetim, osjećam se kao dijete u trgovini slatkiša - smije se Sandra. No, i njezina kućna kolekcija je zavidna.

Zalijevanje čak 141 teglice, koje se sastoje većinom od sukulenata i kaktusa, postao joj je svojevrsni, kako ga naziva, opuštajući ritual koji nerijetko rezultira rukama zamazanim zemljom i izbodenim prstima. Za osjećaj sreće i zadovoljstva koji joj biljke pružaju, to je, zaključuje, zanemariva cijena. Sandru pratite na adresi www.instagram.com/crveni_div/.

Foto: Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:44