Top savjeti

Brzinski redizajn malog stana

Pametna rješenja s kojima će vaš mali dom uvijek izgledati veće i prozračno

Puno smo toga već rekli o uređenju malih interijera. Lakše se organiziraju i održavaju, a i režijski troškovi su puno manji nego u velikoj kući. Nažalost, ako ih pametno ne uredite, mogu izgledati skučeno, zatrpano i klaustrofobično. Ako se trenutačno u svom malom stanu osjećate skučeno, brzinski redizajn prostora može vam pomoći da ga ponovno zavolite. U ovom članku donosimo dizajn rješenja koja možete odmah primijeniti kako bi vaš mali prostor uvijek izgledao veće i prozračno.

Razmišljajte vertikalno

Fokus u malom stanu trebao bi biti usmjeren prema vertikalnim površinama, odnosno zidu. Na taj ćete način osloboditi pod po kojem se krećete, a fokus usmjeriti prema stropu i time ćete stvoriti iluziju većeg prostora. Osim polica za knjige, na zid možete postaviti fotografije, slike i drage dekorativne predmete koji mogu privući pažnju i osloboditi prostor po kojem hodate.

Koristite monokromatske boje

Ne trebate se bojati boja, ali u malom prostoru važno je odabrati jednu glavnu boju i nje se držati. Bijela, svijetloplava i zelena i sve nijanse sive dobar su izbor. One će vam pomoći da prostor izgleda veći, a interijer će vam izgledati čisto i moderno.

Refleksije su vam najbolji prijatelji

Ogledala su dobro poznati način za vizualno povećanje prostora, ali mogu to biti i neki drugi predmeti koji reflektiraju. Metalne vaze, rasvjeta, jastuci u metalik bojama i, naravno, pametno postavljena ogledala. Najbolje bi bilo da su nasuprot hodnika, kuhinje ili nosivog stupa vertikalno na zidu.

Život u malom prostoru ima puno prednosti, samo ga treba pametno iskoristiti. Pogledajte neka zanimljiva rješenja u nastavku i inspirirajte se.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:28