HIT BOJA ZA DOM

Budućnost je optimistična s novom Pantone bojom: Pantone boja za 2022. godinu je...

Unsplash

 Mika Baumeister
Svake godine s nestrpljenjem očekujemo najavu boje koje će obilježiti modu, interijere i dizajn u godini koja slijedi

Ako nas pitate, ove godine sve je naopako. Kuhinje su postale uredi, dnevne sobe učionice, dok su spavaće sobe u mnogim domovima pretvorene u sve navedeno. Rad od kuće, podrazumijeva prilagođavanje novim kolegama svih dobnih skupina (i pasmina), a planovi za putovanja koji su nekada postojali danas su postali TV maratoni i noćne igre.

S dolaskom zime, Pantoneova najava boje godine dolazi u pravom trenu s obzirom na to da će mnogi poželjeti osvježiti svoje prostore - i mislimo da će vas ovogodišnji izbor razveseliti.

image
Pantone

Prošle su dvije godine otkako je Pantone Color Institute odabrao klasičnu plavu za svoju boju godine. Njihov izbor za 2022. godinu je Pantone 17-3938 Very Peri, plava boja s ljubičasto -crvenim podtonom. Nova nijansa, posebno je stvorena za 2022. godinu jer simbolizira sigurnosti koja nam je svima potrebna u ovim nepredvidljivim vremenima, a istovremeno potiče nadu i kreativnost.

PANTONE 17-3938 Very Peri boja pokazuje duhovit, radostan stav i dinamičnu prisutnost koja potiče hrabru kreativnost i maštovito izražavanje.

U svojoj srži, Very Peri boja kombinacija je digitalnog svijeta na koji smo se svi navikli i fizičkog svijeta, odnosno onoga što se vidi u prirodi. Institut za boje Pantone identificirao je plavu kao boju koja je prisutna u digitalnom dizajnu i igrama, a postoji i u vanjskom svijetu. Ona predstavlja spajanje dvaju svjetova u našim sadašnjim životima i pokušava stvoriti ravnotežu između svjetova.

image
Pantone

Institut za boje Pantone opisuje boju kao "hrabru", "osnažujuću", "spretnu", "radosnu", "dinamičnu", "maštovitu", "hirovitu" i "futurističku" i nudi nadu dok ulazimo u još jednu godinu neizvjesnosti.

Ako se pitate kako se ova nijansa prenosi u dom, u priopćenju za javnost navode da Very Peri može donijeti svjetlinu u interijer dok se spaja s nizom materijala, tekstura i završnih obrada. Jedan od načina na koji možete unijeti ovu plavu nijansu u svoj dom je dodacima koji se lako mogu mijenjati, ili možete naglasiti zida ili strop, i dobiti poželjnu dubinu.

„Iako smo svi potreseni, u isto vrijeme smo uzbuđeni, jer gledamo u budućnost i razmišljamo o potpuno novom načinu življenja, što je otvorilo potpuno novu perspektivu na život, što cijenimo i kamo idemo odavde,” izjavila je Laurie Pressman, potpredsjednica Instituta za boje Pantone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:22