želimo ih sve

Budućnost u malim kuhinjskim proizvodima: Štede prostor, a ne gube na funkcionalnosti

 ADRIANO DESIGN
Pronašli kolekciju kompaktnih kuhinjskih aparata čija funkcionalnost nije ugrožena, unatoč njihovoj veličini

Kažu da velike stvari dolaze u malim pakiranjima! I mi se svakako slažemo s time. Ponekad se proizvodi koji nemaju tipičan izgled mogu napuniti čitavim brojem korisnih programa. A to je sigurno točno u slučaju kuhinjskih uređaja. Ograničenje prostora glavni je problem naših današnjih skučenih kuhinja, a u njih je gotovo nemoguće ugurati cijelu hrpu glomaznih kuhinjskih aparata. Stoga smo pronašli kolekciju kompaktnih kuhinjskih aparata čija funkcionalnost nije ugrožena, unatoč njihovoj veličini. Ovi praktični kuhinjski proizvodi zauzet će minimalno prostora u vašoj kuhinji, a istovremeno pružaju maksimalnu funkcionalnost.

image
ALICE TURNER
image
ALICE TURNER

Turner je dizajnirala Carnerie - konceptualni uređaj budućnosti koji će vam omogućiti da sami „uzgajate” meso. „Uzgojeno meso” je postupak uzgoja mesa iz stanica izvađenih iz životinja. Mnogi stručnjaci vjeruju da nam kultivirano meso nudi mogućnost proizvodnje mesa sa značajno smanjenim utjecajem na okoliš i bez klanja životinja. Tehnologija se brzo razvija širom svijeta i počinje se uvoditi u neke vrhunske restorane, ali raspravljalo se o tome možemo li jednog dana moći uzgajati vlastito meso iz životinjskih stanica u vlastitim kuhinjama. Carnerie je uređaj iz budućnosti za "uzgajanje vlastitog mesa". Njime upravlja aplikacija, pri čemu korisnik može naručiti stanične kapsule s lokalnih farmi kako bi uzgajao razne vrste mesa.

image
ADRIANO DESIGN

Adriano Design dizajnirao je Cucinottu za talijanskog proizvođača kuhinjskih uređaja Fabita. Cucinotta se može opisati kao mini kuhinja s velikim očima i vitkim nogama, gotovo izgleda poput slatkog crtića! To je kompaktan i prijenosni komad namještaja koji se može uklopiti u gotovo svaki dio vašeg doma. Dimenzije manje od pola kvadratnog metra, minimalna mini kuhinja sadrži indukcijsku ploču za kuhanje, napu i veliku ladicu (koja se može koristiti i kao hladnjak!). Napaja se samo jednim kabelom, Cucinotta ostavlja za sobom minimalni otisak ugljika. Čak ima i prostor za bežično punjenje mobilnih uređaja.

image
HATCH DUO

Walker je bio pionir što se tiče sokova od povrća i čitav životni vijek je posvetio govoreći o njegovim zdravstvenim blagodatima. Donoseći vlastiti kompaktni sokovnik kao hommage Walkeru, Hatch Duo dizajnirao je The Walker Juicer, sočni sokovnik. Nudeći sočnije, koncentriranije mljevenje, sokovnik ne uključuje previše topline ili kisika u svoj proces cijeđenja. Klasični sokovnici obično zauzimaju više prostora od centrifugalnih sokovnika, jer njihovo sporije mljevenje obično zahtijeva duži izljev. Sokovnik Walker objedinjuje dijelove i jednih i drugih i postavlja ih u glavno tijelo kako bi stvorio kompaktniju građu bez ugrožavanja hranjive vrijednosti svakog soka.

image
ICEY

ICEY je otmjeni mali spremnik koji je dovoljno visok da stane točno u vaš zamrzivač. U njemu se nalazi automatska „miješalica” koja radi baš kao što to radi i proizvođač sladoleda. Ulijte svoje piće u ICEY i čuvajte ga u zamrzivaču do 90 minuta, kako vam hladne temperature smrzavaju piće, ICEY ga neprestano zgrče, pretvarajući ga u ukusni snježni napitak od zdrobljenog leda. Zadržava i pojačava okuse jer mu ne dodajete dodatni led ... već ga umjesto toga samo pretvara u led ... i za razliku od jednostavnog stavljanja boce soka u zamrzivač i pretvaranja u sladoled, ICEY pravi polučvrsti napitak i može se pijuckati kroz slamku.

image
MITSUBUISHI

Mitsubishi je predstavio svoj električni toster TO-ST1-T ili krušnu pećnicu. Mitsubishijeva krušna peć vam obećava da će vam poslužiti 'savršen tost'. Oponašajući aparat za vafle, toster izgleda kao da je izravno došao iz 80-ih sa svojim retro smeđim izgledom. Napravljen od zatvorene toplinske izolirane strukture, može prepeći vaš kruh bez ispuštanja vlage, osiguravajući da je kruh mekan i pahuljast. Metalna kutija opremljena je s dvije ploče koje mogu dosegnuti temperature čak 260 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:34