Architecture masterprize

Čak dvije prestižne svjetske nagrade za Brigadin ured u Zagrebu!

 Domagoj Blažević

Niz nagrada za dizajn i uređenje vlastitog ureda, agencija Brigada nastavila je niz s čak dvije prestižne svjetske nagrade Architecture masterprize! U kategoriji "Workplaces interior" ovaj inovativan uredski prostor nagrađen je kao Best of Best, a nagradu je osvojio i u kategoriji "Conceptual interior" te se tako našao u društvu nekih od globalno najpoznatijih realizacija i najznačajnijih arhitektonskih imena kao što su BIG - Bjarke Ingels Group, japanski arhitekt Tadao Ando ili španjolski arhitekt Alberto Campo Baeza.

image
Domagoj Blažević
image
Domagoj Blažević
image
Domagoj Blažević

Brigadin ured od samo 200-tinjak kvadrata, u iznimno jakoj konkurenciji uredskih projekata od preko 35.000 kvadrata s neusporedivo većim budžetima, izdvojio se upravo zbog jedinstvenog koncepta koji spaja radni prostor, izložbenu galeriju i prekrasno prirodno okruženje.

image
Domagoj Blažević
image
Domagoj Blažević

"Velika nam je čast na ovaj način prezentirati Hrvatsku u ovako jakoj konkurenciji i staviti na svjetsku kartu našu kreativnost i jedinstven pristup osmišljavanju prostora. Katkad su upravo ograničenja s kojima se susrećemo u našem okruženju poticaj za inovativnost i drugačiji pristup kreativnom procesu koji rezultira prostorima savršeno prilagođenim ljudima koji u njima borave. Osim motivirajućeg radnog okruženja koje smo stvorili, vjerujemo i da je činjenica da smo dio našeg prostora ‘poklonili‘ zajednici u vidu Brigada Lab showrooma u kojem besplatno organiziramo izložbe mladih umjetnika te poveznicu s prirodom kroz urbani vrt u kojem uzgajamo vlastito povrće, utjecala na žiri koji je prepoznao ovaj suvremen pristup korištenju uredskih prostora", istaknuo je Damjan Geber, direktor agencije Brigada.

image
Brigada
image
Brigada

Koncept koji stoji iza ovog multifunkcionalnog interijera, a koji objedinjuje inovaciju, eksperimentiranje i testiranje dizajnerskih rješenja te održivost, ujedno je i okosnica Brigadinog uspješnog poslovanja. Svojim dizajnerskim rješenjima i promišljanjem prostora, domaći dizajn interijera Brigada već dugi niz godina drži uz bok najpoznatijim svjetskim imenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 02:40