Čarobne ručno rađene igračke za najmlađe

Upoznajte kreativku Kristinu Brlečić

Kristina Brlečić po struci je magistrica restauracije umjetnina. Trenutačno je na porodiljnom i jako se veseli što će za mjesec i pol postati majke male Lije. Kristina trudničke dane krati izrađujući preslatke, ručno rađene igračke i dekoracije za djecu, koje su nam zapele za oko pa smo je odlučili upitati kako je došlo do tog slatkog hobija.

Opuštanje i hobi

– Izrađivala sam razne stvari i prije trudnoće, ali ne u tolikoj mjeri. Više su to bili detalji za stan, pokloni za drage prijatelje i njihovu djecu. Ukratko, nešto što je bio poklon od srca – priča Kristina kojoj su ideje počele navirati same od sebe kada je krenula uređivati dječju sobu. – Odmah sam znala da dječja soba mora biti mjesto koje će vrviti maštom i istodobno biti opuštajuće i razigrano za moju curicu. Također sam željela da igračke u njezinoj sobi budu unikatne i kreativne, pa sam spontano krenula izrađivati one stvari koje sam i ja željela imati kad sam bila mala – kaže Kristina. Igračke ova vesela trudnica izrađuje na bakinoj staroj bagatici, a dorađuje ih ručno.

Kombinira prirodne materijale poput platna, žutice, ostataka starih majica i vune. – Volim igračke koje imaju dušu i kod kojih i neki krivi šav nije problem, nego baš idealno sjedne na svoje mjesto i ne bih ga nikako popravljala jer ima svoju čar koju tvornički rađene igračke nemaju – ističe Kristina kojoj su inspiracija za rukotvorine životinje (Miss Piggy, jednorog, ptica…) te raznorazni oblici poput srca, zvjezdica ili oblaka kojima, pak, voli dodati neki svoj štih. – Za izradu mi je potrebno od pola sata do pola dana, ovisi o zahtjevnosti i detaljima koji se nalaze na igrački. Boje koje preferiram ne dijelim na muško-ženske, tako da i za curice i za dečke koristim lagane i neutralne boje koje opuštaju, poput plave, sive, prljavo roze, prljavo bijele i zelene – nabraja.

Šivanje haljinica

U budućnosti, uz izradu igrački, jastučnica za dječju sobu te restauracije starih ormara, stolica i komoda, Kristina planira krenuti i sa šivanjem haljinica za curice. Kristinu možete kontaktirati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:18