Predivni bambus

Četkice za zube ne moraju biti od plastike!

Sve pažljivije biramo svakodnevne predmete koje unosimo u svoj dom, svjesni da upravo oni mogu imati izniman utjecaj na naše zdravlje i na naš okoliš. Pokušavamo se stoga riješiti suvišne plastike i u svoj dom unijeti ekološke i prirodne materijale koji su i estetski privlačni, a ne samo zdravi i korisni.

Od platnenih vrećica za tržnicu, staklenih i drvenih posuda pa sve do četkica za zube od održivih materijala, zaista možemo učiniti puno da smanjimo učinak štetnih tvari na naše zdravlje i na zdravlje naše obitelji.

Jedna od tvrtki koja nam omogućuje da to učinimo zove se BioROOT i bavi se promocijom i prodajom proizvoda koji čuvaju ljudsko zdravlje i štite okoliš. Popričali smo kratko s vlasnicom BioROOT-a Sanjom Levak o proizvodima koje nudi na svojem webshopu i u odabranim trgovinama, a posebno su nas zaintrigirale četkice od bambusa kao zanimljivo rješenje bez plastike!

Draga Sanja, nudite na svojem webshopu zaista kvalitetne proizvode za dom. Koji su vam najpopularniji proizvodi?
Najpopularniji proizvodi su staklene boce, termosice od nehrđajućeg čelika, coffee-to-go šalice od bambusa i četkice za zube od bambusa te kutije za užinu od prirodnog materijala - kukuruznog škroba, minerala i voska.

Zašto se odabrali četkice s drškom od bambusa za svoju ponudu?

Četkice za zube savršeno se uklapaju u moju filozofiju, ne sadrže štetne tvari koje nalazimo u plastici, kao što su BPS, plastifikatori i ftalati, čak i vlakna su proizvedena od najlona bez BPA.

Po čemu su te četkice bolje od klasičnih četkica?

Bambus ima u sebi antibakterijska svojstva koja se u dodiru sa slinom aktiviraju te sprečavaju rast bakterija u usnoj šupljini. Četkica od bambusa može se kompostirati ili jednostavno baciti u kamin i spaliti, nema stvaranja plastičnog otpada.

Kakve su reakcije kupaca?

Svi dosadašnji kupci četkica su zadovoljni. Budući da se četkica treba svakih tri mjeseca mijenjati, neki su kupci naručili već svoju drugu četkicu. Ali prije svega su oduševljeni idejom da se četkica može kompostirati i da nije štetna.

Gdje nabavljate svoje proizvode?

Svoje proizvode nabavljam od tvrtki - proizvođača koje su uglavnom iz Austrije, Njemačke i Slovenije.

Gdje se mogu nabaviti proizvodi koje nudite?

Prodaja ide putem webshopa , a ima me u nekoliko trgovina zdrave hrane: Konoplja&co - Prolaz Sestara Baković 1, Green - Maksimirska 116, Priroda&Društvo - Ozaljska 71, Biljna ljekarna Mondopharm - Bartola Kašića 10 - svi u Zagrebu te odnedavno Bio svijet i Zdrava navika u Zadru.

Hvala, Sanja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:55