Gold preporuke

Čitaj, gledaj, slušaj... odabrali smo najbolje serije, knjige i Instagram profile

 Design of day
Tu su i odlični albumi za opuštanje u jesenskim večerima ili intimno duženje s prijateljicama

Još nismo spremni izlaziti na velika događanja i provodimo mnogo vremena kod kuće. Da vam ne bi bilo dosadno i da biste pokrenuli vlastitu kreativnost i maštu, odabrali smo najbolje serije, knjige i Instagram profile koje i sami pratimo.

image
Dylanna Pressa

1. BOJANKE ZA ODRASLE

Ima li što bolje za opuštanje od popunjavanja bojanke? Nas je oduševila ova Dylanna Pressa, koja se može kupiti preko Amazona. Prepuna je uzoraka cvijeća koje možete popunjavati željenim bojama, a ako se još negdje uz more i opuštate se uz bojanku, nema boljeg.

image
Netflix

2. ABSTRACT: THE ART OF DESIGN

Ako još niste, ovih dana obavezno pogledajte Netflixov dokumentarac Abstract: The Art of design kroz koji vas vode Olafur Eliasson, Neri Oxman, Ruth E. Carter i Bjarke Ingels i pogledajte gdje je sve dizajn kako i utječe na svaki aspekt našeg života.

image
Deshe Peacock

3. YOUR CREATIVE WORK SPACE

"Your Creative Work Space: The Sweet Spot Style Guide to Home Office" Deshe Peacock savršena je za ovo "koronavrijeme" kad mnogi od nas i dalje rade od kuće i ne znaju kako bi uredili svoj radni kutak. Odlične ideje i savjete, sve to ćete dobiti ako pročitate ovu inspirativnu knjigu.

image
Candace Plotz Design

4. CANDACE PLOTZ DESIGN

Instagram profil prepun ideja o uređenju doma postat će vam jedan od omiljenih za "skrolanje". Dizajnerica interijera često objavljuje svoj rad, ali i ono što nju inspirira te ćete ovdje zasigurno pronaći poneku ideju želite li što promijeniti u svom domu.

image
Houses By the Sea

5. SUMMER TO SUMMER: HOUSES BY THE SEA

Fasciniraju li vas uvijek kuće uz obalu koje gledate u američkim filmovima koje su u malim mjestima, gdje nema previše ljudi, a izgledaju bajkovito? Ako ste odgovorili potvrdno, potražite ovu knjigu koja prikazuje upravo takve kuće na obalama Atlantskog oceana, a kad ih gledate, vrlo lako ćete se moći zamisliti tamo.

image
LEGO

6. LEGO HOUSE: HOME OF THE BRICK

Netflixov dokumentarac o gradnji prave Lego-kuće koju je dizajnirala danska tvrtka BIG i koji je otvoren još u 2017. odličan je i inspirativan film. Ako još padate na Lego-kocke i sanjali ste o vlastitoj, obavezno pogledajte ovaj dokumentarac.

image
Jay Stocker

7. LIGHTHOUSE, A PIANO ALBUM

Ovaj album Jaya Stockera stvoren je da biste uživali u ugodnim ljetnim večerima na terasi uz čašu vina. Što čekate?

image
Design of day

8. ANASTASIJA KOROLEVA

Ruskinjin Instagram profil prava je inspiracija koja će vas odvesti na neka nova mjesta iako trenutačno ne možete putovati.

image
Booze & Vinyl

9. BOOZE & VINYL: A SPIRITED GUIDE TO GREAT MUSIC AND MIXED DRINKS HARDCOVER

Ako planirate večer s prijateljicama uz koktele i želite se smijati zajedničkim dogodovštinama, nabavite ovaj album koji će vam odmah podići atmosferu. Na albumu je nekoliko glazbenih žanrova, a obuhvaća 70 najpoznatijih singlova od 50-ih godina prošlog stoljeća do danas.

image
Design of day

10. DESIGN OF DAY

Neobični namještaj na Instagram profilu Design of day osvježit će vam svaki dan, a možda vas potakne da se i sami okušate u preuređenju i obnovi vlastitog namještaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:06