Coasterlight

Sasvim nova funkcija običnog svijećnjaka

Njemački dizajn studio Ding3000 kreirao je za danski brend QDO svijećnjak od lijevanog željeza koji ujedno služi i kao držač za šest podmetača za čaše.

Maštoviti naziv Coasterlight (coaster=podmetač, light=svjetlost) odmah objašnjava o čemu se radi jer su se dizajneri vodili mišlju da je ovakav spoj logična kombinacija s obzirom na to da su obje uporabe predmeta potrebne za stolom. Svijećnjak je stalni dekorativni element i nezaobilazni detalj pri uređenju stola, a podmetači služe za zaštitu stola ili stolnjaka pa nisu potrebni čitavo vrijeme, već samo ponekad. Kako se podmetači rijetko koriste, oni često smetaju pa je ideja da postanu “dio” svijećnjaka zapravo odličan način da postanu neprimjetni kad se ne koriste, a na dohvat ruke kad su potrebni.

Podmetači su stiješnjeni između dva elementa od lijevanog željeza: diska koji tvori postolje i držača svijeće koji funkcionira kao svojevrsni poklopac. Zbog težine i čvrstoće materijala, podmetači su pritisnuti i stoje čvrsto na mjestu. Dizajneri su željeli naglasiti kontrast između topline i hladnoće pa su nasuprot hladnom svijećnjaku od lijevanog željeza podmetači od toplog materijala – pluta.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 23:44