Adresa za pet

Cvjetni atelijer Ide Jurjević: Divni božićni ukrasi inspirirani romantikom i prirodom

 Berislava Picek/Cropix
U ponudi su adventske svaštarije, od vjenčića pa sve do upečatljivih dekoracija u staklenim posudama

Nasuprot dječjem parku na zagrebačkoj Trešnjevci, na adresi Nova cesta 119, skrio se mali Cvjetni atelier Ide Jurjević. Pomalo samozatajno se ugurao u red izloga u samom prizemlju višekatnice, ali s domišljatim uređenjem koje viri kroz staklo teško ga je ne zamijetiti. Vlasnica Ida Jurjević inače je završila Akademiju dramskih umjetnosti, iako je cvijeće već dugo njezina jedina ljubav. Sudeći prema prekrasnom i romantičnom uređenju njezina ateliera koji izgleda kao filmska scena, možemo zaključiti i da ljubav prema dramaturgiji i dalje čuva svoje mjesto.

image

Ida Jurjević

Berislava Picek/Cropix

Ida nam govori da se već 25 godina bavi cvjećarstvom i kako vjeruje da je u tom vremenu svladala sve što se da svladati u tom poslu. Zato ovo nije uobičajena cvjećarnica, što se također odmah da primijetiti. Sve što Ida izrađuje radi po narudžbi, ali u svome stilu. - Kako sam već dugo u ovom poslu, imam već svoje stalne klijente koji dobro poznaju moj stil, kvalitetu i dugovječnost materijala koji koristim pa stoga uvijek radim po njihovim narudžbama - govori nam vlasnica ateliera i dodaje: - Uglavnom se vrlo brzo dogovorimo, ili su oni spremni u potpunosti prihvatiti moju ideju ili uz njihove male sugestije ja napravim prilagodbu koja ostaje u mome prepoznatljivom stilu.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

ISTRAŽIVANJE

Ida teži autentičnosti i kvaliteti materijala, uvijek pomno i precizno bira od čega će učiniti sljedeći buket ili vijenac ili neku drugu simpatičnu cvjetnu kreaciju, daleko od kićenosti i pretjerivanja, s mjerom, ali također i u skladu s trendovima. Mi smo Idu posjetili u ovo božićno vrijeme kada joj je glavna zanimacija izrada ukrasa za taj svima nam dragi blagdan. U trenutku kada smo došli u atelier Ida je baš završavala raskošni adventski vijenac klasičnog stila koji je uskoro i prodan. Kako nam govori vlasnica, većina ukrasa u atelieru ima taj status, vrlo brzo nakon što ih završi i objavi na svojim društvenim mrežama oni odu svom novom sretnom vlasniku. - Volim dosta istraživati i iskušavati nove stvari kada izrađujem božićne ukrase, bježim od učmalosti i sveprisutnih kopija. Smišljam i kombiniram koji su materijali dugotrajni i kako se izgledom i bojom mogu uklopiti u moje ideje nekih suvremenijih adventskih i božićnih ukrasa. Ovu su višegodišnji ukrasi, dovoljno je samo zamijeniti adventske svijeće i možete ih koristiti dok ne poželite nešto novo - objašnjava nam Ida. Vlasnica nam također prepričava kako je prošle godine došla na ideju adventskih ukrasa u staklenim posudama koji su svakako prva stvar koju ćete primijetiti navratite li ovih dana kod Ide.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

CIJENE

Minimalističke, a opet predivne staklene posude postale su svojevrsno gnijezdo za adventske svijeće koje su unutar njih obgrljene bijelom korom drveta i ukrasnim granama. Kombinacije boja također slijede jednu eleganciju, bijelo i crveno s nezaobilaznom zelenom, sasvim dovoljno. Osim ovih adventskih ukrasa u manjim posudama ima ih nekoliko u velikim i raskošnijim vazama koji jednom uneseni u prostor preuzimaju vlast nad njime, svi oni koji žele doista raskošno ukrašavanje doma će vjerojatno odabrati baš te ukrase.

Nezaobilazni su i predivni vjenčići za vrata sačinjeni samo od božićnih kuglica i jednostavne trakice, ali jako privlačni baš zbog odabira boja, te preslatki mali ukrasi u simpatičnim čašicama koje su ispunjene božićnim zelenilom. Cijene ukrasa variraju od 100 kuna za one najmanje pa do 650 kuna za najveće.

Više na: Cvjetni atelier - Ida Jurjević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 20:57