made in croatia

DEEZ PRODUKT Urbani dizajn minimalističke estetike

 

PROFIL

NAZIV: Deez Produkt
OPIS: manji namještaj i detalji za interijer od drva i metala
AUTORICE: vlasnice Ivana Zovko i Maša Simetić u suradnji s produkt-dizajnericom Đenom Đonlagić
KONTAKT: Deez Produkt



Kvalitetan urbani dizajn izveden u prirodnim materijalima, jednostavnih linija i minimalističke estetike. Ovako bi se sažeto mogli opisati proizvodi, odnosno manji namještaj i funkcionalni detalji za interijer koji izlaze iz radionice hrvatskog brenda Deez Produkt, namijenjeni svima onima koji prate trendove u produkt-dizajnu.

Priča je počela prije dvije godine kad su Ivana Zovko i Maša Simetić osnovale brend kako bi svoju strast prema dizajnu i vlastite ideje pretvorile u djela, a proizvode su prvi put predstavile na ovogodišnjem Tjednu dizajna u Zagrebu.

- Ostvarile smo prekrasnu suradnju s našom produkt-dizajnericom Đenom Đonlagić koja je zaslužna za izgled svih dosadašnjih proizvoda Deez. Zajedničkim radom i nekom posebnom energijom polako smo počele našu strast pretvarati u konkretne projekte. Budući da zaista cijenimo kvalitetan i kreativan rad, naša vizija je u budućnosti privući i druge hrvatske dizajnere - počinje priču Ivana dok nam pokazuje što sve nude trenutačno.



Tako u njihovoj ponudi možete naći stoliće Organic i Color Me, lampe Urban i Urban Mini, ogledala, ali i satove, vinske stalke, zdjele, držače za knjige, podmetače za čaše... Kako objašnjava Ivana, asortiman nastoje proširiti kad uoče da za određenim proizvodom postoji potreba ili jednostavno kad dobiju određenu ideju koja rezultira novim kreativnim uratkom. Primjerice, vrlo su ponosni na liniju B2B dizajnerskih proizvoda namijenjenu poslovnim korisnicima jer se razlikuje od standardnih poslovnih poklona upravo zbog individualnog pristupa svakom klijentu, a trenutačno rade na razvoju linije Deez Kids, posebno dizajnirane linije proizvoda za djecu.

- Glavni je cilj pri dizajniranju proizvoda Deez zadovoljiti funkciju, estetiku i navike korisnika te pratiti trendove, odabrati najkvalitetnije materijale i koristiti modernu tehnologiju. Dobar dizajn je puno više od boje i oblika. Dizajnirati dobar predmet pravi je izazov. Imajući to na umu, naša dizajnerica ostvarila je dijalog dizajna i umjetnosti u kojem je u svaki projekt pokušala unijeti nešto osobnosti, nešto likovnosti, nešto moderno i nešto tradicionalno i u tom vrtlogu boja, oblika, dimenzija, svi su predmeti proživjeli neka svoja putovanja i preobrazbe prije negoli su iscrtali svoj krajnji oblik - ističe Ivana.

Kao što smo napomenuli u uvodu, svi predmeti izrađuju se od prirodnih materijala, i to od punog drva koje daje određenu toplinu i dobro se uklapa u većinu interijera, i metala koji daje kontrast, urbaniji i moderniji štih.

- Naši proizvodi ugledaju svjetlo dana upravo zahvaljujući znanju i vještinama malih hrvatskih proizvođača. Većinu prototipova za modele izrađuju nam mali obrtnici, poput Skit namještaja i Josipa Pereglina. Po potvrdi prototipa isti idu u tvorničku proizvodnju ovisno o kojem je dijelu namještaja riječ. Jako smo ponosni na suradnju koju smo ostvarili s domaćim proizvođačima zbog kojih naši proizvodi imaju visoku kvalitetu materijala i izrade. Izrada, kao i njezino trajanje, individualni su i ovise od proizvoda do proizvoda. Neki se razvijaju godinama, a kod nekih sitnijih detalja to traje znatno kraće - napominje Ivana.

Boje Deez proizvoda najčešće su crna, bijela i antracit iako postoji mogućnost da kupac sam odabere željenu nijansu.



Proizvodi branda Deez zasad su dostupni isključivo preko webshopa na stranici www.deezprodukt.hr. Također, njihov rad možete pratiti putem Facebooka, Instagrama i Pinteresta.

- U budućnosti bismo voljeli ostvariti suradnju s domaćim koncept-dućanima i drugim maloprodajnim mjestima, gdje bismo mogli izložiti naše proizvode i biti dostupni našim kupcima i na taj način - zaključuje Ivana.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:04