SUPER IDEJA

Dekoraterka poželjela unikatne podmetače pa ih napravila od seta pločica

 Job Savelsberg/Unsplash
Evo jednog sjajnog primjera pametnog dekoriranja koji koristi nešto što ćete vjerojatno pronaći u gotovo svakoj trgovini s opremom za dom

Kada je u pitanju uređenje doma, trgovine s opremom za dom su prava riznica — i to ne samo za predmete koje možete nabaviti gotove. Iskušajte svoje sposobnosti u "uradi sam" projektima i mogućnosti za izradu prilagođenog dekora gotovo su beskrajne.

image
/SHUTTERSTOCK

Evo jednog sjajnog primjera pametnog dekoriranja koji koristi nešto što ćete vjerojatno pronaći u gotovo svakoj trgovini s opremom za dom: pločice. Kreatorica Stephanie Macedo (@stephgmacedo) upotrijebila je travertinske pločice za izradu unikatnog podmetača koji se napravi u samo dva koraka.

Stephanie je kupila samo jedan set pločica i upotrijebila plastičnu zaštitu na stražnjoj strani kako bi spriječila ogrebotine. I to je to! Na kraju, ona ima jedinstvene podmetače koji se slažu s nizom stilova uređenja doma.

Ovaj "uradi sam" projekt neće vam nužno donijeti uštedu, iako je DIY verzija malo jeftinija od kupnje novog, ali ovo je sjajan način da iskoristite ostatke materijala ili čak pločice koje nađete na odbačene ili su oštećene. Budući da vam ne treba cijeli set, to vam daje veliku fleksibilnost.

Zaista vam ne treba ništa osim seta pločica i samoljepljivih jastučića za poleđine. Stephanie koristi pomoćni nož i škare, ali ni jedno ni drugo nije potrebno ako ogulite pločice ravno s podloge.

Za početak, jednom rukom držite pločice, drugom uhvatite unutarnji kut jedne od četvrtastih pločica i odmaknite četvrtastu pločicu od mreže. Trebao bi se oguliti uz malo truda. Ako nije, uvijek ga možete prerezati niz liniju za fugiranje.

image
/SHUTTERSTOCK

Nastavite s ovim korakom dok sve četiri kvadratne pločice ne uklonite s mrežaste podloge. Ako se na pločici zalijepilo ljepilo, možete ga ostrugati svojim pomoćnim nožem.

Zalijepite po jedan plastični jestučić na svaki od četiri ugla stražnje strane komada pločica. Oni će zaštititi vaše stolove od ogrebotina uzrokovanih neobrađenim kamenom. Ako imate pri ruci filcane jastučiće, možete isprobati i njih, ali možda se vlakna neće uhvatiti za kamen.

Kad su jastučići stavljeni, gotovi ste. Upravo ste dovršili najlakši, najotmjeniji DIY koji ćete ikada pokušati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 07:06