SPOJ ESTETIKE I FUNKCIONALNOSTI

Dekorativne police za knjige koje su pravi hit na Instagramu

 Bespoke Only/My Domaine
Evo kakve su police za knjige trenutno najpopularnije na društvenim mrežama!

Vrlo je malo onih elemenata u interijeru koji savršeno kombiniraju funkcionalnu i estetsku komponentu, a jedan od tih elemenata bez sumnje jesu police za knjige. Naime, ne samo da služe za praktično odlaganje vaših knjiga te nekih drugih dragih stvarčica, cijelom prostoru daju i određenu vizualnu estetiku. Portal My Domaine izdvojio je neke od najljepših polica za knjige koje su pravi trend na Instagramu.

1. Klasični oblik polica

Ovaj jednostavan interijer ističe dekor knjiga u svojoj najklasičnijoj verziji. Ostatak prostora je relativno neutralan, što knjigama daje priliku da povećaju 'živost' same prostorije, u ovom slučaju dnevnog boravka. S obzirom na to da su knjige posložene tek toliko (moglo bi se reći da nisu posebno sortirane), upravo to sprječava privlačenje pozornosti isključivo na ovaj detalj u domu.

2. Umjetnine kao dio police

Ova besprijekorno uređena polica pruža pogled na savršenu kolekciju umjetnina, svijeća, cvijeća i, naravno, knjiga. Međutim ovdje knjige ne služe kao fokus. Umjesto toga, igraju podržavajuću ulogu sa bezbroj drugih zapanjujućih komada koje ovaj dekorater posjeduje. (Ipak, vrijedno je napomenuti da mnogi od ovih komada nisu samo lijepi, već su i izuzetno praktični.)

3. Rješenje za male prostore

Kod kuće imate hrpu knjiga, ali nemate dovoljno mjesta za svaku od njih? Ova polica nudi izvrsno rješenje. Umjesto ogromne zidne police za knjige, radije se odlučite za malu pokretnu policu s nekoliko ladica koja je doslovno prilagođena malom prostoru. Napunite ju knjigama ili nekim drugim omiljenim predmetima. Dobra stvar kod ovakve police jesu kotačići koji vam omogućuju da ju bez ikakvih problema selite iz prostorije u prostoriju.

4. Jednostavno, a lijepo

Postoje neke knjige koje ćete uvijek iznova čitati, ali i one koje ćete tek povremeno referencirati. I dok sigurno želite barem jednu od njih imati uvijek pored sebe, budite spremni nositi se s malo kreativnog nereda. Zanima vas jednostavan način za to? Pronađite jednu ili više knjiga koje izgledaju dobro, složite ih jednu na drugu te ih gurnite pod biljku, vazu ili neki drugi ukrasni predmet u domu.

5. Vraćaju se starinske police

Ništa bolje ni više ne unosi vibracije prave kućne knjižnice od divne police za knjige - posebno one izrađene od kvalitetnog drveta. Ako volite vintage naglasak barem upola onoliko koliko volite čitanje, razmislite o tome da svoj dom ukrasite starinskim policama za knjige. Vjerujte nam, nećete požaliti!

6. Čisto i jednostavno

Budući da je boja ovog doma dosta suzdržana, njegov je dekor potpuno drugačije teksture. Sjajno staklo, bujno zelenilo, drvo kao jedan od važnijih materijala... Sve su to sastavni čimbenici stila koji prevladava u ovom prostoru. Upravo zbog toga, knjige se bez problema uklapaju u ovu estetiku. Zahvaljujući oštrim linijama i složenim paletama, knjige geometrijski nadopunjuju organske oblike iz okoline, a da pritom ne preplavljuju prostor.

7. Boho chic vibracije

Boemski ili boho chic još je uvijek rado viđen u interijerima, a ovakve boemske police izgledaju savršeno u gotovo svakom stilu uređenja, bez obzira na kvadraturu same prostorije. Nikako ne smijemo zaboraviti ni na ukrasne biljke koje se idealno uklapaju u ovaj boho chic stil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 17:50