Od 16. – 19. lipnja

DESIGN DISTRICT ZAGREB Franck Pop-Up mobilna ugostiteljska stanica

Croatian Design Superstore, organizator festivala Design District Zagreb i akcelerator domaće dizajnerske scene, u suradnji s Franckom osmislio je koncept funkcionalne, mobilne stanice za pripremu i posluživanje kave i čaja koji identitet Franckove tvornice i gotovo 125 godina povijesti proizvodnje i kulture kave približava široj javnosti. Impresivni dizajn modularnog Franck Pop-Upa, koji potpisuje produkt dizajnerica Draga Komparak, premijerno će se predstaviti Zagrepčanima i turistima u sklopu Design Districta Zagreb od 16. do 19. lipnja.

Ovim projektom Franck nadograđuje svoje usmjerenje prema inovacijama, ovaj puta u suradnji s Croatian Design Superstoreom, koji je kroz svoje karakteristično dizajnersko promišljanje za Franck osmislio koncept atraktivne mobilne ugostiteljske stanice za pripremu i posluživanje kave i drugih toplih napitaka.

Dizajn prenosi priču o Franckovoj tvornici

Proizvodni kompleks Francka u zagrebačkoj Vodovodnoj ulici, otvoren je davne 1892. godine, kao jedan od prvih velikih pogona prehrambene industrije u Hrvatskoj. Franckova tvornica izgrađena je prema nacrtima arhitekta Kune Waidmanna i danas predstavlja reprezentativan primjer zagrebačke industrijske arhitekture i dizajna. Franck Pop-Up utjelovljuje dugu povijest i tradiciju zagrebačke tvornice te doprinos kulturi kave i čaja u čemu Franck predvodi tržište.

„Izbor materijala igrao je ključnu ulogu u prenošenju identiteta Franckove tvornice, od same njihove teksture, boja, ali i asocijacije na miris svježe pržene kave. Iz toga razloga, vanjskim volumenom modularnog sustava dominira vizualno impresivan korten - materijal koji u kontaktu sa zrakom stvara jedinstvenu boju mjedi, stvarajući kontrast s unutrašnjom stranom modula gdje je korištena funkcionalna, lako periva crna kompakt ploča. Tonovi cinobera, zemljane ciglene boje, drveta oraha, sirovi tamni komadi željezne konstrukcije, svi su oni proizašli iz cjelovite priče koju Franck nudi generacijama - iz sadržaja šalice kave i čaja.“ – objasnila je dizajnerica, Draga Komparak, koncept novog, impresivnog proizvoda Franck Pop-Up.

Atraktivan dizajn višefunkcionalnih pregača za Franckove bariste potpisuje modna dizajnerica Ivana Čuljak

U suradnji s Croatian Design Superstoreom, Franck je angažirao i modnu dizajnericu Ivanu Čuljak koja je osmislila dizajn višefunkcionalne pregače za Franckove profesionalne bariste. Riječ je o jednostavnoj pregači od tekstilnog materijala u keper-vezu, s detaljima od kože i gumenih naramenica u crnoj i bijeloj boji. „Ideja je da pregače budu održive te da se koriste za buduća promotivna događanja Francka. Radi toga, dizajnirane su na način da se nose na dvije strane (lice i naličje), ovisno o prostoru primjene. Tako je na jednoj strani klasični crni tekstilni materijal u keper-vezu predviđen za klasičnija događanja, a na drugoj strani je kožni umetak koji označava Frank bariste unutar gradskog prostora, i gumene naramenice koje se na leđima križaju u obliku slova X. Uz same pregače, koje su dizajnirane specijalno za ovu prigodu, u styling su uključeni i gotovi (ready-made) proizvodi koji čine komunikativnijim dizajnirane pregače u svakodnevnom urbanom ambijentu.” – ukratko je Ivana Čuljak opisala dizajn Franckovih novih pregača kojima se prezentacija brenda podižu na još kvalitetniju razinu.

Za kraj vas pozivamo da svoju kavu za vrijeme trajanja uzbudljivog festivala dizajna - Design Districta Zagreb – svakako popijete u Franck Pop-Upu koji će od 16. – 19. lipnja na vas čekati u Ratkajevom prolazu.

Foto: Domagoj Kunić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 00:33