PREDSTAVLJAMO

Diana Vetma kreativku koja izrađuje Dixice - curice na lančiću kojima možeš mijenjati haljine

Dixi Art
Dixica je ime curice na lančiću, čije haljinice možeš uskladiti sa svojom odjevnom kombinacijom

Dala je otkaz u građevinskom poslu i počela izrađivati Dixice - curice na lančiću kojima možeš mijenjati haljine i usklađivati ih sa svojom odjevnom kombinacijom

Kreativka koju vam danas predstavljamo zove se Diana Vetma i diplomirala je na građevinskom fakultetu u Zagrebu. Radila je u struci deset godina, projektirala ceste te postala i ovlašteni inženjer. Prije tri godine dala je otkaz jer je, kako kaže, uvidjela da joj današnji užurbani način života oduzima previše vremena, a nije htjela da njezina obitelj, pogotovo dvoje malodobne djece, to osjeti.

image
Kreativka Diana Vetma
Dixi Art
image
Dixi Art
image
Dixi Art
image
Dixi Art

- Slobodno vrijeme je danas mnogim zaposlenim mamama nezamislivi luksuz. Dok su djeca u vrtiću i školi, ja sam ga nakon otkaza imala jako puno pa sam uživala u novim hobijima i shvatila da sam dosta kreativna. Stalno sam nešto izrađivala. Iako je prvotni plan bio pronaći novi posao u struci, pogotovo jer sam puno vremena i truda uložila u svoje obrazovanje, uz podršku supruga odlučila sam probati realizirati novu ideju. Ideju o Dixici. Nastala je kad sam si kupila lančić s privjeskom u obliku lutkice, i nakon što sam ga prvi put stavila na sebe, otpao je njen donji dio i ostala je visjeti samo glava. S obzirom na to da nositi samo tu glavu na lančiću nije imalo nikakvog smisla, žicom sam na nju privezala komad tkanine koji bi predstavljao njenu haljinicu i dao neki smisao tom privjesku. I tako se u meni kreativni kotačić o Dixici zakotrljao - prisjeća se Diana i pojašnjava kako je Dixica ime curice na dužem lančiću, kojoj možeš sam mijenjati haljinice i uskladiti je sa svojom odjevnom kombinacijom. Napravljena je od inoksa (nehrđajući čelik).

image
Dixi Art
image
Dixi Art
image
Dixi Art

- Haljinice su na početku bile izrađene samo od filca na koji bih lijepila gumbe, ukrasne trakice i slično ili ih ukrašavala tehnikom decoupage. Sada sam proširila ponudu i mogu se izabrati i haljinice od kože, pleksiglasa, inoxa. U planu je izrada haljinica i od drugih materijala. Mogu se naručiti i personalizirane haljinice, s omiljenim natpisima mušterija ili dizajnirane po želji mušterije, za koje mi je dosta pomoglo i moje radno iskustvo u crtanju na kompjutoru, gdje ti samo mašta može biti granica - govori i otkriva da su se personalizirane haljinice za Dixicu dosta naručivale u lipnju ove godine, kad su mnogi trebali oproštajni poklon od učiteljica u školi ili teta u vrtiću, pa su željeli haljinice s imenima djece ili početnim slovima njihovih imena.

image
Dixi Art
image
Dixi Art

- Izgled Dixice 'kuhao' se otprilike dvije godine. Bilo je dosta prototipa prije konačnog izgleda. Tek pred kraj prošle godine je Dixica u ovom obliku ugledala svjetlo dana. Do ovog izgleda puno mi je pomogao suprug oko tehničke izvedbe mojih ideja, kao i neki poznanici (npr. Dino iz E-evolutiona) koji su odradili dio posla te mi tako jako puno pomogli oko provođenja te ideje o Dixici u djelo. Znali su, iz svog iskustva, koliko je svaki početak težak i koliko je potreban 'poguranac'. Dvije godine, u pauzama od školskih i vrtićkih obaveza, razvijala sam prototip Dixice i kad sam napokon bila zadovoljna svakim njezinim dijelom, Dixica je 'oživjela'. Hoće li Dixica naći svoje mjesto pod suncem ili je to bio promašaj, pokazat će vrijeme - priča Diana Vetma.

Za sada se prodaja Dixica odvija preko interneta, tj. na Facebook stranici Dixi Art i na Instagram profilu @dixiart7.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 23:11