DIZAJN ZA SVAKI DAN

Dilemma Posters riješit će vas brojnih dilema u vezi s pospremanjem stvari

Dizajnerica Ema Juretić sa svojim timom Dilemma Posters kreirala je mnogo zabavnih i praktičnih stvari za dom. Poznati su već njezini posteri za kuhinje i dječje sobe, kao i motivacijski posteri. A u zadnjem broju Like!-a su predstavili originalno dizajnirane vreće koje mogu poslužiti za više funkcija: spremanje stvari, čuvanje rublja, ali i za odvajanje otpada.

- Kreiranje vreća za razvrstavanje javilo se iz potrebe, a inspiracija je stigla tijekom putovanja, kaže Ema Juretić, dizajnerica.

- Zapravo smo ideju imali dosta dugo vremena u glavi, ali s obzirom na to da smo htjeli da proizvod bude u potpunosti proizveden u Hrvatskoj, da ima vrhunski otisak koji se ne može oštetiti ili oguliti s vreće te da proizvod bude kvalitetan i izdržljiv, trebalo nam je nekoliko mjeseci da izbacimo proizvod s kojim smo bili posve zadovoljni. Potreba? Da, polazili smo od nas samih, ali smo osluškivali i naše kupce. Funkcionalan proizvod je odličan proizvod, ali smo htjeli da bude i estetski privlačan. Svaki dan smo gledali one glomazne, ružne kutije za razvrstavanje papira koje smo imali u uredu te smo odlučili pokazati da funkcionalne stvari mogu i trebaju biti jednostavne i lijepe. Sad netko čita i misli: pfff, kao da je estetika važna, imamo važnijih problema. Važna je! Ali mora pratiti funkcionalnost, govori dizajnerica.

U kolekciji postera koje je dizajnirala nalaze se i oni s hrvatskim gradovima.

Tu su i posteri za dječje sobe s motivima voća te posteri s raznim ohrabrujućim porukama.




- Pitali ste me za inspiraciju. Bili smo u Švedskoj krajem prošle godine, vidjeli gdje je izvorno nastala definicija riječi uređenost, kako izgleda kvaliteta života, a da ne pričam kako na podu podzemne stanice nismo mogli pronaći prašinu, kamoli papirić. Svi recikliraju, sve izgleda tako jednostavno i vrhunski je dizajnirano. A ljudi su sretni i zadovoljni - objašnjava nam Ema te dodaje kako je stavljanje vreća za odvajanje otpada na tržište imalo odličan tajming te se poklopilo s novim uredbama.


Njihove vreće vrlo su jednostavno dizajnirane, u njih se može odlagati sve osim organskog otpada, a kupci su odlično reagirali na njih.

- Vreće se ne moraju koristiti samo za papir, mogu se koristiti za odvajanje plastike, stakla, tekstila i sličnih stvari. Upotreba naših vreća zapravo ovisi o maštovitosti kupca. Ne biste vjerovali kako su dobro reagirali na odvajanje otpada i koliko su kupci bili spremni za recikliranje - dodaje Ema iz Dilemma Posters.

Izvor: Like!/Jutarnji list/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:43