ZAVRŠNA OBRADA

Dimljeno staklo se vratilo u trend: Dekorirajte dom u stilu popularnih 70-ih

 @mobelringenhokksund
Zanimanje za dimljeno staklo—poznato i zadimljeno staklo—visoko je u svim kategorijama

Dizajnerski stilovi 70-ih se uvelike vraćaju. Ovo utjecajno desetljeće može se vidjeti ne samo u današnjem namještaju nego i u materijalima i završnim obradama koji dominiraju kategorijama rasvjete, dekora i namještaja, a trenutno na vrhu liste trendova je dimljeno staklo – prenosi Better Homes and Garden.

- Ima nešto u dimljenom staklu što djeluje ćudljivo i zavodljivo; prikrivena prozirnost stvara osjećaj intrige i unosi u bilo koju shemu uređenja malo oštrine – kaže dizajnerica Jan DeRose. - Estetika se temelji na profinjenom, retro glamuru koji djeluje bezvremenski.

Zanimanje za dimljeno staklo—poznato i zadimljeno staklo—visoko je u svim kategorijama, kaže DeRose, ali posebno kada je riječ o stolnim predmetima, poput ukrasnih vaza i staklenog posuđa.

Bilo da želite uložiti u veće komade od dimljenog stakla ili se jednostavno uključiti u trend s dodacima, morate imati na umu nekoliko stvari. Ovdje DeRose dijeli svoje znanje o dimljenom staklu, uključujući savjete o tome kako ovom trendu dati pravu postojanost.

Što je dimljeno staklo?

Dimljeno staklo je svakako u trendu, ali DeRose kaže da bi razlog njegove popularnosti mogao biti iznenađujući. - Ono što je zanimljivo kod dimljenog stakla je da ono zapravo govori o ručnoj izradi, procesu koji je provjeren s vremenom, i to je, mislim, dio njegove privlačnosti- primjećuje ona.

Zatamnjeni izgled dolazi od slojeva ostataka dima nanesenih tijekom procesa izrade stakla. Ako je majstorski izrađeno, vjerojatno će postojati jedinstveni uzorci i konture sa svakim unikatnim komadom. Staklo je prastari materijal koji kombinira oblik, teksturu i boju te odbija svjetlost po prostoriji. Dodajte zadimljenu nijansu i prekrasna vaza postaje suptilna žarišna točka.

Kako stilizirati dimljeno staklo

Može biti teško ugraditi trendove u postojeći dekor, ali odluka za manje predmete može u vaš prostor unijeti dašak zatamnjenog stakla. Čak i dodaci za stol mogu biti vrijedna izjava za dodavanje 70-ih u vaš moderni prostor.

-Stvorite kolekciju vaza i posuda od zadimljenog stakla. Stakleni slojevi koji se preklapaju stvaraju osjećaj dinamičnosti—pojačavajući igru ​​prozirnosti—dok svjetlucavo svjetlo svijeća pojačava učinak svjetla i sjene - kaže DeRose.

Ako želite podići trend na višu razinu, ona predlaže da u prostor unesete drugi namještaj u stilu 70-ih, kao što su čupavi sagovi u stilu salona smeđe i krem ​​nijanse. - Također se dobro slaže s kontrastnim materijalima, kao što su zemljani travertin, tamna bronca i rebrasto drvo - kaže ona.

Konačno, nemojte se bojati razmišljati izvan okvira kada je u pitanju boja. Prema DeRoseu, staklo ne mora poprimiti crnu nijansu. Može biti u rasponu boja od nježno sive do tople jantarno smeđe.

Kako napraviti bezvremenski dojam uz dimljeno staklo

Ako želite da dimljeno staklo postane naglasak u vašem dekoru, DeRose kaže da je sve u pronalaženju prave ravnoteže. Ona voli jukstapoziciju prirodne osušene pampas trave unutar skulpturalne zadimljeno sive vaze. - Ili kombinirajte stakleni luster od mesinga i bronce s antiknim stolom od orahovine kako biste dramatično ublažili s tradicionalnim - predlaže ona. Za suzdržaniji izgled, DeRose kaže da espresso smeđa čaša daje sličan učinak, ali djeluje više kao neutralna, nego dimljena čaša tamnijeg tona.

Bilo da planirate u svom uređenju uživjeti se u pune 70-e ili dodati nekoliko interpunkcija jednostavnom vazom od dimljenog stakla ili čak zbirkom posuđa od dimljenog stakla, materijal će vašem prostoru dodati i vizualni interes i moderan, ali bezvremenski izgled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 21:59