made in croatia

Divne slike Martine Martin: Inspirativni šareni kolaži kao posveta ljetu i ženskoj snazi

Martina Martin vlasnica je studija Planina, brenda koji je specijaliziran za izradu kolaža
Planina Studio

Vlasnica domaćeg studija Planina, Martina Martin, izrađuje divne slike koje će sasvim sigurno postati predmet žudnje za ukrašavanje zidova svim estetama, ali i onima koji u domu žele nešto upečatljivo

PROFIL

  • INFO: jedinstveni kolaži hrvatskog brenda Planina
  • AUTORICA:  Martina Martin
  • KONTAKT: Facebook - Planina Studio

Martina Martin vlasnica je studija Planina, brenda koji je specijaliziran za izradu kolaža. Odmalena je zaljubljenica baš u taj oblik umjetničkog izražavanja, ali to joj je sve donedavno bio samo hobi. Odlučila se time profesionalno baviti prije samo nekoliko mjeseci, tijekom zime, kada je više vremena provodila doma pa je odlučila urediti stan. Kako nije pronašla slike kojima bi ga ukrasila, a po struci je grafička dizajnerica, odlučila je da bi ih mogla stvoriti sama. Ideja da sama uredi svoje zidove dovela je, posve neočekivano, do poslovne priče.

image
Vlasnica domaćeg studija Planina, Martina Martin
Neja Markičević/Cropix

- Nisam imala konkretnu viziju, jednostavno sam počela rezati oblike i lijepiti i ispalo je zanimljivo. Mislim da su kombinacija boja o kojima satima razmišljam te njihova kompozicija ono što druge ljude privuče da ih pogledaju. Žene su mi često inspiracija i prilikom izrade predmeta od gline, tako da se i ovdje žena pojavila kao najsnažniji motiv. Napravila sam dva kolaža i objavila ih na privatnom Instagram profilu uklopljene u interijer. Počela sam dobivati upite gdje sam kupila slike pa sam došla na ideju napraviti ih još. Stvarala sam ih kad god sam imala inspiraciju, a pomogla mi je i izolacija koja nas je snašla jer sam, kao i većina, imala više slobodnog vremena - priča Martina koja je odlučila ljudima na društvenim mrežama pokazati sve što stvara.

image
Neja Markičević/Cropix

Ručno reže oblike i lijepi ih na teksturiranu podlogu od čvrstog papira

Ideja za stvaranje brenda došla je sama od sebe - nazvala ga je Planina studio jer su joj planine od djetinjstva velika ljubav.

- Kada sam došla do brojke od desetak kolaža, shvatila sam da najbolje izgledaju kada su zajedno pa sam počela razmišljati o izložbi jer ih ustvari nisam bila još spremna prodati. Svaki kolaž koji izradim mi je poseban jer provedem sate, ponekad i dane, uživajući dok ih stvaram. Kako se sve uvijek posloži, tako je i poziv na izložbu došao prije nego što sam sjela i razmislila gdje bih ih izložila. Napravila sam izložbu serije kolaža pod nazivom “Ona” jer je žena kao središnji lik - kaže Martina koja priznaje kako joj je na početku najteže bilo rastati se od nekog kolaža u čije je oblikovanje uložila sate i sate, a o emocijama da ne pričamo. No, na kraju se navikla.

image
Planina Studio

Martina izrađuje kolaže, ručno reže oblike i lijepi ih na podlogu od papira. Uvijek traži zanimljive teksturirane podloge, često i u boji koja tada dominira kolažem. Osim što uvijek gleda da podloga nije jednolična, uvjet je i da papir bude dovoljno čvrst kako se ne bi savijao prilikom lijepljenja pa koristi onaj od 250 do 300g/m2. Original kolaži su uokvireni kao slika i transport takvih predmeta malo je nezahvalan, stoga radi i digitalne verzije originala.

image
Planina Studio

- Sama ih digitalno crtam prema originalu i printam na 200 g/m2 teksturirani mat papir. Osim kolaža, izrađujem još i keramičke predmete, najčešće posuđe, ali i vaze i teglice za biljke. Sve ih ručno modeliram, bez uporabe stroja, te pečem na visokim temperaturama kako bih dobila kvalitetne i otporne Stoneware predmete, hrvatskog naziva kamenina - objašnjava Martina.

image
Planina Studio

Materijali koje koristi u izradi su ekološki, a kad šalje pakete, nikada ne koristi plastiku, nego ih umata u papir. Njezini se kolaži mogu naručiti na Instagramu planina.studio i Facebook stranici istog imena te na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Cijena printanih kolaža je 150 kuna, a cijena originala može se dobiti na upit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2020 12:05