PROFIL

Dizajn i inovacija: Ležaljka za vrt, plažu i spa prostore izrađena od hrvatskog drva

 Davor Kovačić
Riječ je o ležaljci Lala koja se ističe svojim zanimljivim fluidnim oblikom, a u cijelosti je izrađena od hrvatskog drva

Inovator Davor Kovačić i magistar drvne tehnologije Drago Jelonjić sa zagrebačkog Šumarskog fakulteta kreativno su udružili snage i znanje kako bi hrvatski, ali i svjetski turizam ove sezone dobio vrhunski proizvod. Riječ je o ležaljci Lala koja se ističe svojim zanimljivim fluidnim oblikom, a u cijelosti je izrađena od hrvatskog drva. Namijenjena je za turizam, domaću wellness i spa industriju, lječilišta i zdravstvene institucije, kao i otvorena ili zatvorena kupališta te za pojedince koji žele ugoditi sebi i svom zdravlju.

image
Davor Kovačić

Rezultat je višegodišnjeg istraživanja u području ispitivanja i poznavanja drva, kao i zdravog ležanja te položaja tijela u vodoravnom modusu

Najveće dostignuće

Kovačić, idejni otac ležaljke, svoj je poduzetnički put usmjerio na inovacije, a Lala je, kako ocjenjuje, njegovo najveće poslovno dostignuće. S poslovnim partnerom Dragom Jelonjićem proizvod je doveo do željenog oblika, dimenzija i kvalitete. Prve su reakcije, kaže, odlične.

image

Inovator Davor Kovačić

Davor Kovačić

- Već godinama gledam kako se 'devastira' sve što ima veze s Hrvatskom, a izdiže, hvali i cijeni sve što dolazi iz inozemstva. A svi dobro znamo što je istina, u kojoj se domaća proizvodnja, usluge i aktivnosti ne smiju zanemariti i obezvređivati. Hrvatska i te kako ima što ponuditi, baš poput naših nogometaša koji su s pravom svjetska nogometna sila. Drago mi je da sam sa svojim proizvodom i ja prepoznat na domaćem, ali i inozemnom tržištu iako dolazim iz 'male Hrvatske' jer Hrvatska, posebno u drvnoj industriji, ima što ponuditi i na domaćem i na globalnom tržištu. Lala je odličan dokaz tome - kaže Kovačić.

image
Davor Kovačić

Pogodna je za osobe koje imaju tegobe s posturom, skoliozama, oboljenjima kralježnice, ali i svima koji navedene tegobe žele spriječiti

Luksuzna ležaljka za plažu i bazene, ali i wellness i spa, privatne i poslovne prostore nastala je i kao plod višegodišnjeg istraživanja u području ispitivanja i poznavanja drva, kao i zdravog ležanja te položaja tijela u vodoravnom modusu. Naime, ispitivanja su napravljena u suradnji s Tehnološkim inovacijskim centrom iz Virovitice te zagrebačkim Šumarskim fakultetom, uz potporu ostalih institucija, poput Udruge inovatora Hrvatske, Poduzetničkog inkubatora Pakrac te Ženskog poduzetničkog centra Zagreb, sada projekta Osjeti Hrvatsku.

image
Davor Kovačić

Ekološko i održivo

- Vodilo se računa o posturi tijela tijekom uporabe ležaljke, na način da ga pravilno postavlja u modus odmora i uživanja, bez neželjenih utjecaja na kralježnicu i ostale zglobove u prvom redu. Vrlo je pogodna za osobe koje imaju tegobe s posturom, skoliozama, oboljenjima kralježnice, ali i svima koji navedene tegobe žele spriječiti - objašnjava Kovačić.

Proizvod je u cijelosti napravljen na ekološki prihvatljiv i održiv način, premazan je isključivo ekološkim bojama, a ima predviđenu instalaciju solarnih kolektora radi napajanja za punjenje mobitela ili ostalih potreba za električnom energijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 22:28