ide jedno s drugim

Dizajneri otkrivaju: Što vaš ukus u umjetnosti govori o vašem stilu dekoriranja

 Unsplash
Ako pokušavate prepoznati svoju estetiku, pogled na najomiljenija djela može vam pomoći da bolje razumijete dizajnerske stilove

Umjetnička djela koja osoba odluči objesiti na svoje zidove zapravo mogu otkriti jako puno o stilu uređenja doma u cjelini. To je ključno jer bi umjetnički komadi trebali dopunjavati namještaj u sobi ili se osjećati povezano s ostatkom dizajna. Umjetnička djela mogu prizvati osjećaje i pričati priče, pa ako ne podržavaju sveukupni osjećaj ili raspoloženje koje pokušavamo prenijeti, možda će ih biti potrebno ponovno odabrati.

Umjetnost je toliko osobna i nešto je na što dizajneri obraćaju značajnu pozornost kada rade s vlasnicima kuća koji imaju postojeću galeriju. - Često čitamo znakove iz umjetničkih kolekcija našeg klijenta kako bismo dizajnirali njihov dom - objašnjava dizajnerica Michelle Gage za The Spruce - Gledamo u boje, stil i kompoziciju kako bismo stvorili prostore koji rade s tom vibracijom. Na kraju, želimo da dom odražava ljude koji žive u njemu.

image
Unsplash

Mimi Meacham iz Marian Louise Designs slaže se da - u većini slučajeva umjetnost koja vas privlači dovoljno govori o stilu dizajna koji volite vidjeti i u svom domu. A ako i dalje pokušavate prepoznati svoju estetiku, pažljiviji pogled na najomiljenija umjetnička djela može vam pomoći da bolje razumijete dizajnerske stilove koji vam govore. U nastavku je navedeno nekoliko uobičajenih umjetničkih stilova, kao i interijerski stilovi s kojima se najviše podudaraju.

image
Unsplash

Minimalistički komadi

Linijski crteži, crno-bijela geometrijska umjetnost i radovi nadahnuti skandinavskom umjetnošću dobro se uklapaju u minimalistički stil uređenja doma. Bilo da se odlučite grupirati ispise zajedno i popuniti zid galerije ili biste se radije odlučili za jedan veliki komad, ne možete pogriješiti.

Crteži s likovima također su sve popularniji i također izgledaju prekrasno u minimalističkom domu - čine posebno lijep dodatak kupaonici.

image
Unsplash

Krajolici

Neke ljude privlače sofisticirani prizori prirode - pomislite na uljane slike koje podsjećaju na nešto što biste mogli vidjeti u otmjenoj galeriji ili muzeju. Pojedince koje privlači ovakva vrsta umjetnosti preferiraju nježnije boje i manje uzoraka, također je primjetno da oni više vole i klasični namještaj.

image
Unsplash

Ovakvi radovi dolaze u svim veličinama i u rasponu cijena, a mogu se izložiti u bilo kojoj sobi kuće - na primjer, mali prizor iz prirode može izgledati lijepo kada se izloži na otvorenim policama u kuhinji.

image
Unsplash

Cvjetni dizajn

Komadi koji su živahni i šareni nisu nužno za svakoga, ali ako ih volite, velika je vjerojatnost da ste ljubitelj granny chic estetike. - Šareni, cvjetni komad može biti savršen dodatak velikom prostoru, primijetio je Meacham. Isto vrijedi i za umjetnička djela s cvjetnim motivima. Kerri Pilchik dodaje da ljudi koji cijene biljke ili azijsku umjetnost - možda žele u dizajn ugraditi ženstvene detalje, poput cvjetnih otisaka, zarezanih rubova ili obruba s resama. To se može učiniti u obliku tapeta, posteljine, zavjesa i drugih dodataka tekstilu.

image
Unsplash

Moderna djela

Volite apstraktnu umjetnost ili skulpture? Pilchik kaže da bi se u ovom slučaju također moglo težiti gravitiranju prema hrabrijim bojama i obično će biti otvoren za kombinaciju različitih uzoraka, u smislu ljestvice, motiva i boje. Uprkos tome, dizajnerica iz studija Cami design sugerira da moderni komadi mogu izgledati i lijepo kad se objese u tradicionalnije prostore. - Ovo je prekrasan način da tradicionalne sobe ne postanu statične, objašnjava ona. - Veliki umjetnički komadi mogu dramatično utjecati na sobu i postati žarišna točka."

image
Unsplash

Ako ste se odlučili za veliki hrabri komad, onda ostatak sobe mora imati tiši, manje prometni namještaj i tkanine.

Još uvijek niste sigurni koje vrste umjetnosti vam se sviđaju? - Umjetnost je vrlo osobna i pronalaženje pravog djela može biti izazov, kaže Pilchik. Ono što je najvažnije je da bilo koji dijelovi koje odaberete služe kao izvor radosti i nadahnuća. Kao što Meacham objašnjava, - umjetnost je vrhunac vašeg dizajna kuće i trebala bi vam privući pažnju svaki put kad prođete pokraj nje, čak i u najprometnije dane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:18