uvijek poželjan

Dizajneri se slažu da je ovo bezvremenski trend u uređenju koji se prilagođava svemu

@marmoles.ponzanelli/
 Mármoles Ponzanelli
Mramor besprijekorno nadopunjuje mnoge druge elemente dizajna i pobjednik je bez obzira na stil u kojem se našao

Trendovi dizajna dolaze i odlaze, ali dizajneri se slažu da je mramor nešto što ostaje. "Mramor je poput crne boje: bezvremenski je, šik i uvijek će biti u stilu", kaže dizajnerica Anne Kokoskie. Trebate dokaz? “Pogledajte samo pariške katedrale i crkve od prije stotina godina. Njihovi mramorni podovi i zidovi podliježu vremenu i estetski i tehnički ”, kaže dizajnerica Lindsay Todd.

Ovdje stručnjaci dijele svoja razmišljanja o tome zašto mramorne završne obrade su uvijek u centru pozornosti i traju vječno.

Svestran je

Mramor besprijekorno nadopunjuje mnoge druge elemente dizajna i pobjednik je bez obzira na stil u kojem se našao. "Miješanje mramora s drugim teksturama i bojama doista može poboljšati cjelokupni dizajn bilo kojeg prostora", kaže dizajner Jamie King.

I nije važno hoće li vaš dekor naginjati tradicionalnom, modernom ili će u potpunosti zauzeti drugi smjer - mramor će i dalje nadopunjavati vašu priču. "Mramor lako prelazi preko dizajnerskih stilova", kaže dizajnerica Rebecca Johnston. To je velikim dijelom i zbog njegove svestranosti. "Dolazi u svim bojama i varijacijama, što znači da je jednostavan materijal za uklapanje u vaš prostor, bez obzira na estetiku dizajna", dodaje dizajnerica Amanda Thompson.

Izgleda lijepo u velikim i malim dozama

Mramor će uvijek davati snažnu izjavu svakom prostoru, pa ako vas troškovi sprječavaju da ga koristite u velikim količinama, ne bojte se. "Ugradite ga na druge načine u svoj dom s dodacima, s ukrasnim mramornim predmetima ili putem naglaska poput pomoćnog stola", kaže dizajnerica Courtney Sempliner.

Priča priču

Iako mramor s vremenom pokazuje znakove korištenja, neki dizajneri to smatraju pozitivnim. "Imajući mramorne patine u prostoru nadareni ste s jednim karakterom i šarmom koji je teško preslikati u druge materijale", objašnjava dizajnerica Molly Machmer-Wessels. I mnogi drugi profesionalci cijene ovaj šarm. "Kao dizajnerica, to je dio koji me privlači", objašnjava Sara Cukerbaum. "Kao vlasnik kuće morate biti spremni i prilagoditi se procesu starenja."

Todd se slaže. "Tragovi starenja pričaju priču - bilo da je riječ o prolijevanju crnog vina na sinoćnjoj večeri s prijateljima ili od je pravljenja limunade", kaže ona. "Ako je klijent onaj koji može uvažiti taj aspekt materijala, preporučila bih ga uvijek iznova."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:23