DREAMHOOD WALLPAPERS

Dizajnerica Ana Maria Ricov osmislila tapete inspirirane biljkama: Kolekcija Botanika naš je novi predmet žudnje za dom

 Dreamhood wallpapers

Dizajnerica Ana Maria Ricov osmislila je tapetu za domaći brend Dreamhood Wallpapers. Nazvala ju je Japanese Gardens i to je bio prvi put da se okušala u osmišljavanju nečeg takvog.

Dizajnerica kaže da joj taj smjer izražavanja već dulje vremena privlači pažnju te da zidne tapete jako voli. Ovo joj je i prva suradnja s Dreamhood Wallpapersom, koje vodi njena prijateljica Monica Trzun Bosiljkov.
- Ona je jednog sasvim običnog dana došla kod mene u atelje na ćaskanje i kavu. S obzirom na to da mi je atelje prepun raznih biljaka, one uvijek postanu jedna od tema, ali glavni okidač za ideju su bile moje ilustracije ženskih likova u botanikama. Kad ih je Monica vidjela, samo je ispalila: ‘Pa daj nam napravi tapetu inspiriranu botanikama! To si totalno ti!’, i tako je sve krenulo - kaže Ana Maria.

image
Dizajnerica Ana Maria Ricov
privatni album

U planu je osmišljavanje cijele kolekcije koja će obuhvatiti raznolike prirodne habitate, od japanskih vrtova, preko džungle, do poljskog cvijeća. Glavna je prednost što se svaka tapeta prilagođava prostoru bez obzira na to je li riječ o stanu, uredu ili kafiću

PRVE SKICE

Cijela priča se, nakon tog razgovora, odvila relativno brzo. Monici se svidio prijateljičin stilizirani pristup u ilustracijama, tako da su se oko samog stila crtanja vrlo brzo dogovorile. Nakon početne ideje, Ana Maria je krenula s prvim skicama, a Monica je sugerirala koje biljke bi voljela ponuditi, pa su na tapeti nezaobilazni Monstera i bambusi.

image
Dreamhood wallpapers

- Zadnjih nekoliko godina konstantno sam zaokupljena estetikom Japana i samom njihovom filozofijom života koju volim provući kroz inspiraciju kolekcija pa je vrlo prirodno došla želja da unesem duh Japana i na tapetu. Na njoj se stoga pojavljuju i stilizirano drvo trešnje u cvatu, japanski javor te list kaučukovog drveta - objašnjava Ana Marija.

Kaže da trenutno rade na cijeloj kolekciji Botanika, a konkretna tapeta Japanese Gardens već je dostupna u prodaji. Cijena je 399 kuna po kvadratnom metru. Mogu se naručiti na web stranici dreamhoodwallpapers.com.

image
Dreamhood wallpapers

- Ideja je obuhvatiti raznolike prirodne habitate, od japanskih vrtova, preko džungli i pustinjskih kaktusa, pa do poljskog cvijeća, bit će tu svega. Važno je spomenuti da su tapete custom made, što znači da se prilagođavaju dimenzijama svačijeg zida, a
materijali koji se koriste za tapete su u potpunosti bez štetnih kemikalija i PVC-a te time sigurni za vaše kućanstvo i ljude koji borave u njemu - ističe Ana Marija.

Velika prednost ove tapete je činjenica da je ona apsolutno univerzalna i potpuno prilagodljiva za razne tipove stanova, poslovnih prostora ili pak kafića i restorana. Motivi su takvi da će se dobro uklopiti u baš svaki prostor i uljepšati ga. Bilo da se radi o spavaćoj ili dnevnoj sobi, radnom prostoru ili hodniku, dječjoj sobi ili pak kuhinjskom zidu, motivi biljaka uvijek dobro legnu bez obzira na stil uređenja.

image
Dreamhood wallpapers

Tapeta Japanese Gardens dostupna je po cijeni od 399 kuna po kvadratu

ZEN I MEDITACIJA

- Bilo da su žive ili nacrtane, pogled na biljke opušta, a kad ih imamo u zatvorenom prostoru omogućuju nam osjećaj povezanosti s prirodom koja je ionako čovjekov prirodni habitat. Konkretna tapeta Japanese Gardens u prostor unosi mir i staloženost Japana. Odabirom nježnih i pastelnih tonova sama po sebi nije nametljiva, a u prostor će unijeti zen i meditativni moment koji nam svima treba u današnjem hektičnom načinu života - zaključuje Ana Maria.

Više na: dreamhoodwallpapers.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 19:54