BIG SEE Interior Design Awards

Dizajnerska nagrada arhitektima Križnjak

Nagrađen projekt adaptacije lobbyja tornja Zagrebtower

Arhitektonski studio Križnjak iz Zagreba za projekt adaptacije lobbyja poslovnog tornja Zagrebtower nagrađen je na međunarodnom natječaju BIG SEE Interior Design Awards 2019.

Ulazni lobby Zagrebtowera dobio je nagradu u kategoriji poslovnih prostora, a natječaj obuhvaća brojne projekte u nekoliko kategorija iz 19 država srednje i jugoistočne Europe. Organizira ga Zavod BIG, organizacija posvećena razvoju kreativne ekonomije te interdisciplinarnom povezivanju arhitekture s drugim djelatnostima, koja je pokrenula i Mjesec dizajna, tijekom kojeg će nagrađeni projekti biti izloženi u Gradu dizajna u Ljubljani.

Ulazni lobby tornja dobio je nagradu u kategoriji poslovnih prostora, a natječaj inače obuhvaća brojne svjetske projekte

TLOCRT

Autori projekta su arhitekti Robert i Martina Križnjak, uz suradnju s članovima svoga tima, Matejom Matajom i Vinkom Saleta. Uređenje lobbyja poslovnog tornja Zagrebtower rezultat je želje Uprave da klijentima i gostima pruži interijer prilagođen suvremenim zahtjevima i estetskim standardima. Projekt obuhvaća ulazni prostor prizemlja s recepcijom i pretprostore liftova na nadzemnim etažama zgrade. Funkcionalna tlocrtna organizacija, skladni estetski elementi te inovativna upotreba suvremenih materijala podigli su opći dojam o zgradi, izazvali pozitivne dojmove zakupaca i posjetitelja te unijeli živost u dosadašnji prostor.

Arhitektonski studio Križnjak čini tim arhitekata i dizajnera s 15-godišnjim iskustvom i međunarodnim priznanjima za svoj rad. Iza sebe imaju velik broj realizacija u projektima stambene, poslovne, turističke i javne namjene te uređenja interijera. Cjelovit i individualan pristup karakterizira rad ureda koji klijentima nudi široku paletu usluga: pripremu kompletne dokumentacije, ishođenje dozvola, idejne, glavne i izvedbene projekte te nadzor u izvođenju radova. Projekti poput stambenih zgrada, obiteljskih kuća, sakralnih i industrijskih objekata te zanimljivih interijera stambenih i poslovnih prostora samo su dio opusa Arhitektonskog studija Križnjak. Osnivači su i voditelji sekcije za interijer pri Društvu arhitekata Zagreb.

NAJBOLJA

Uz ovu nagradu, Studio je osvojio i međunarodnu nagradu za najbolju sakralnu građevinu za crkvu Sv. Luke evanđeliste u Travnom u Zagrebu. Na svjetskom festivalu arhitekture u Barceloni crkva je uvrštena među 5 najboljih građevina svijeta u kategoriji Civic and community.

Foto: Saša Ćetković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 01:10