5. STUDENOG

Dizajnerska početnica: Besplatna radionica ilustratorice Hane Tintor u HDD-u

 HDD/Hana Tintor
Crtat ćemo narativnu seriju omiljene priče bez da koristimo tekst - izvještava HDD

U subotu 5. studenoga 2022. godine s početkom u 10:30 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica pod nazivom TIHA SLIKOVNICA, GLASNE ILUSTRACIJE. Voditeljica radionice je ilustratorica, autorica i animatorica HANA TINTOR. Rok za prijavu je petak 4. studenoga do 15 sati. Radionica je namijenjena nižim razredima osnovne škole.

Na radionici Tiha slikovnica, glasne ilustracije prvo ćemo se podsjetiti najdražih priča. Sjetit ćemo se od koga bježi Crvenkapica, tko je usnuo najduži san ili tko je zalutao u kuću sagrađenu od slatkiša. Priču ćemo podijeliti na osnovne elemente svake priče: uvod, zaplet, zaokret ili vrhunac, rasplet i kraj, a onda ćemo te iste elemente i ilustrirati.

Crtat ćemo narativnu seriju omiljene priče bez da koristimo tekst. Rezultat radionice je slikovnica bez teksta, tzv. tiha slikovnica, ali s glasnim ilustracijama!

Datum održavanja: subota, 5. studenoga 2022. godine, s početkom u 10.30 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 1 1/2 h (od 10.30 – 12.00).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 4.studenoga 2022. godine do 15 sati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radionica je namijenjena nižim razredima osnovne škole i besplatna je.

Više o voditeljici radionice:

Hana Tintor je ilustratorica, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova. Diplomirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art (Anglia Ruskin, Cambridge, UK). Ideje pronalazi prisluškujući tuđe razgovore i promatrajući ljude oko sebe. Ilustrirala je slikovnice (za djecu i odrasle), oslikala vanjske zidove i zidove interijera, ilustrirala članke u časopisima, dizajnirala i režirala kratke animirane filmove.

Hanine ilustracije su brze, zaigrane, hrabre, konceptualne i duhovite. Projektima pristupa individualno i smisaono, što rezultira iznenađenjem i narativom koji poziva promatrača na dovršavanje priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:24