PREDMET ŽUDNJE

Dizajnerska solarna lampa koja imitira sučevnu svjetlost je spoj održivosti i umjetnosti

 Kickstarter
Sunne je solarna lampa na vlastito napajanje koje hvata, pohranjuje i proizvodi svjetlost u zatvorenom

Marjan van Aubel (marjanvanaubel) nagrađivana je dizajnerica čija inovativna praksa obuhvaća područja održivosti, dizajna i tehnologije. U suradnji sa znanstvenicima, inženjerima i institucijama poput Swarovskog i ECN.TNO, nizozemskog energetskog centra, van Aubel radi na promicanju ekstremne energetske učinkovitosti putem inteligentnog dizajna. Od rada s raznim materijalima, do integriranja solarnih ćelija koje oponašaju proces fotosinteze u biljkama, daje dvostruku funkciju objektima: Stol nije samo stol, već i proizvođač električne energije. Kroz svoju praksu nastoji redefinirati naš trenutni odnos sa solarnom tehnologijom i ubrzati njezin prijelaz u sveprisutnost.

image
Kickstarter
image
Kickstarter
image
Kickstarter

Sunne je solarna lampa na vlastito napajanje koje hvata, pohranjuje i proizvodi svjetlost u zatvorenom. Danju sakuplja energiju od sunca dok visi uz prozor; noću donosi sunčevu svjetlost u vaš dom. Sunne obješena ispred prozora će prirodno prikupiti energiju od sunca i pohraniti je u svoju integriranu bateriju. Kako večer postaje tamnija, Sunneova će svjetlost početi svijetliti. Solarna energija postaje najjeftiniji izvor energije na našem planetu i igrat će vitalnu ulogu u borbi protiv naše klimatske krize. Solarna tehnologija prešla je dugačak put od krovnih obloga za koje svi znamo do ovog trenutka; Kroz inovativni solarni dizajn možemo utkati energiju u zgrade i predmete kako bismo povećali njihovu funkcionalnost i transformirali njihov izgled.

image
Kickstarter
image
Kickstarter
image
Kickstarter
image
Kickstarter

Sunne lampa izrađena je od jedne dugačke zakrivljene trake aluminija. Oblikovana je poput horizonta, krivulja pruža veću površinu koja omogućuje maksimalan broj solarnih ćelija. Da biste uključili i isključili Sunne, jednostavno dodirnite vrh svjetla ili upotrijebite aplikaciju. Lampa proizvodi ambijentalno svjetlo, duljine 85 cm, a može visiti ispred prozora s dvije čelične žice kroz jednostavan i siguran sustav vješanja. Nije potreban vanjski utikač.

image
Kickstarter
image
Kickstarter

Dio Sunneovog putovanja bit će razvoj izvorne aplikacije za Android i iOS. Povezivanjem Sunnea s aplikacijom moći ćete vidjeti koliko je energije trenutno pohranjeno i razinu baterije. Aplikaciju ćete moći koristiti i za promjenu postavki osvjetljenja (izlazak sunca, osvjetljenje ili zalazak sunca).

image
Kickstarter

Sunneov moderni solarni dizajn kombinira umjetnost, održivost i tehnologiju kako bi stvorio unutarnje svjetlo budućnosti. Za Sunne je pokrenuta kickstarter kampanja u koju se i vi slobodno možete uključiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:40