objekt žudnje

Dizajnirane zdjelice za sir i vrhnje koje nas vraćaju u dane djetinjstva

 NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Sunčana Jozić Lučić, vlasnica agencije Gugabaga, plasirala je na tržište personalizirani kućni proizvod koji je i odličan poklon

Kreativna agencija Gugabaga dobila je novo ruho prije nekoliko godina kako bi pratila poslovanje tvrtke. Vlasnica, Sunčana Jozić Lučić, govori, koristi se raznim medijima kako bi izrazila svoju kreativnost i viziju za potrebe projekata klijenata, pa je tako njezina tvrtka postala kreativna agencija kako bi objedinila sve segmente poslovanja.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Iako je već dugi niz godina usmjerena na modu, uslijed pandemije koja je ostavila posljedice na tekstilnu industriju, poslovanje je okrenula prema personaliziranim potrebama klijenata, primjerice sa Samoborskim muzejom osmislivši im cijelu liniju suvenira za djecu i odrasle prenesenu na tekstil.

U ponudi su retro DOT zdjelica koja je crvena s bijelim točkicama te minimalistička NATUR zdjelica u kombinaciji neobrađene crvene gline i bijele glazure

Kvaliteta i okus

- Istraživajući došla sam na ideju izrade jednostavnog uporabnog predmeta za svaki dom - zdjelice za sir i vrhnje. Svi smo odrasli uz sir i vrhnje, a mnogi od nas su svake subote ujutro s nestrpljenjem iščekivali da se roditelji vrate s tržnice kako bismo svi skupa sjeli za stol i uz luk, špek i kukuruzni kruh uživali u doručku - siru i vrhnju. Već desetljećima sir i vrhnje okuplja obitelji za objedom te je postao svojevrsna institucija. Mislim da je svakome od nas priprema tog najpoznatijeg predjela pravi mali ritual, mali bijeg od surove stvarnosti koja nas okružuje, a brojnim iseljenima u inozemstvo asocijacija na toplinu i sigurnost doma - objašnjava Sunčana Jozić Lučić i dodaje kako je baš zbog toga, da bi taj ugođaj zajedničkog obroka i doma bio potpun, dizajnirala zdjelice koje se odlično uklapaju u ovo tradicionalno hrvatsko predjelo.

image
-
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

- Želja mi je da se upotrebom finog unikatnog posuđa naglasi kvaliteta i okus ovog zdravog obroka koji je othranio generacije. Da nas čak i pogled na zdjelicu vrati u bezbrižno djetinjstvo, toplinu i sigurnost doma te zadrži taj, samo naš, posebni trenutak.

Zdjelica nije imala jednostavan zadatak; morala je zadovoljiti visoke estetske kriterije, biti savršeno nesavršena, ručno rađena i zanimljiva te istovremeno jednostavna. Uz pomoć i znanje vrhunskog lončara, po mom dizajnu nastale su ručno rađene glinene zdjelice za sir i vrhnje koje se ručno izrađuju u Hrvatskoj. Ni jedna od njih nije potpuno ista, perive su u perilici, a dolaze u dvije varijante - ističe.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Kutija s karticom

U ponudi su sljedeće zdjelice: DOT - crvena na bijele točkice je za sve retroljupce, i NATUR - kombinacija neobrađene crvene gline i bijele glazure namijenjena minimalistima i onima koji svoj dom vole oplemeniti prirodnim materijalima. Dolaze u kutiji s karticom na kojoj je priča o siru i vrhnju na hrvatskom i engleskom te su odlične i kao poklon, a za kupljeni set od četiri zdjelice sve kupce očekuje poseban poklon iznenađenje. Zdjelice se mogu kupiti preko stranice Gugabaga ili u samoborskoj trgovini Šarena duga i u trgovini Kredenca (www.kredenca.com) u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 18:09