Umjetnost štednje

Djeca se s osnovama financijske pismenosti trebaju upoznavati već od malih nogu

 Martina Petrović
Djecu od vrtića treba podučavati štednji. Kroz igru vrtićarci lako mogu shvatiti kako se novac zarađuje te kako njime raspolagati

„Pozitivne navike kod djece želimo razvijati od njihove najmlađe dobi. Zato im omogućujemo da u Vrtiću steknu dobre temelje u mnogim područjima – od zdrave prehrane preko ekologije do financijske pismenosti. Mnoga djeca znaju da se novac podiže na bankomatu, no većini je proces koji stoji iza toga, posve nepoznat. Kako bi djeca odgovorno raspolagala novcem, trebaju osvijestiti vezu između zarade i potrošnje“, rekla je Vedrana Džanić, osnivačica Dječjeg vrtića Čigra.

image
Martina Petrović
image
Martina Petrović

U sklopu poduke djece o upravljanju financijama, u tom je vrtiću održana edukativna radionica Umjetnost štednje.

image
Martina Petrović
image
Martina Petrović
image
Martina Petrović

„Ta je radionica djeci približila financijske pojmove među kojima su rad, razlika između financijskih obveza i želja, cijena želja i važnost štednje. Radionica je uključila igranje i crtanje uz mnogo smijeha, a kako bi tema ostala povod za razgovor i nakon radionice, za djecu su pripremljeni predlošci za izradu kasica prasica i slikovnice 'Arco i Iris putuju u Južnu Ameriku'”, kazala je Marina Mesarić Radojčin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. ožujak 2024 03:22