ZALJUBLJENICA U DIY

‘Do prije par mjeseci nikad nisam dotaknula alat, a onda sam transformirala cijelu kuću. Što je najbolje, to sam radila dok sam bila trudna!‘

 Instagram
Upoznajte Fatimu, suprugu vojnika i majku četvero djece ispod četiri godine

Do prije tri mjeseca nikada u životu nisam dotaknula niti jedan električni alat, ali sam žudjela pronaći hobi, učiniti našu kuću domom sa svim stvarima koje sam željela u njoj. Sjedila sam i gledala sve te nevjerojatne DIY entuzijaste, većinom žene, kako "ubijaju" stvaranjem prekrasnih prostora i nastavila sam razmišljati: "Nema šanse da to mogu učiniti". Imati troje djece ispod tri godine i pokušavati raditi fizičke stvari poput velikih, zastrašujućih DIY projekata? Puno puta sam si rekla: "Nema šanse". Ali onda sam jednog dana odlučila prestati željeti i jednostavno učiniti. Prije tri dana dodala sam još jedan električni alat u svoju kolekciju i jučer ga naučila samostalno koristiti, pisala je Fatima Smith u kolovozu "daleke" 2021. godine na Instagramu.

Namjerno pišemo "daleke" 2021., jer je u ove dvije i pol godine dokazala kako uz malo volje i želje svatko može naučiti nove stvari te se hrabro upustiti u nove životne avanture. Naime, Fatima na svojem blogu Love Builds Home i istoimenom profilu na društvenim mrežama dijeli svoju, kako piše, kaotičnu svakodnevicu kao supruga vojnika, majka i velika zaljubljenica u DIY, a ne ustručava se baratati alatima ni kao trudnica. Danas ima četvero djece ispod četiri godine, no to ju nije spriječilo da preuredi praktički cijelu kuću! Počela je s malim zahvatima poput preuređenja blagovaonskog stola, a nastavila s nešto zahtjevnijim makeoverima. Nabrojat ćemo neke: ulazni prostor, kupaonica, smočnica, roditeljska spavaća soba, dječja soba i, konačno, dječja igraonica koja posebno oduševljala drvenim seoskim kliznim vratima koje je potpuno sama izradila! Postavila je i police sa biljkama, zidnu fotogaleriju...

"Ne mogu izraziti količinu radosti koju mi je ovo putovanje donijelo. Osjećam se kao da sam našla svoju svrhu. Iskreno govoreći, teško je s tako malom djecom i trudnoćama. Pronalaženje vremena također može biti teško, ali ako ja to mogu, možeš i ti!!! Na vašim projektima ne morate raditi svaki dan, oni ne moraju biti dovršeni unutar tjedan dana. Postavite si realna očekivanja koja su u skladu s vašim stilom života, ničijim drugim. Ako ste čekali znak, ovo je vaš znak. Samo naprijed i počnite raditi ono čega ste se bojali", poručila je Fatima pratiteljima.

Inače, njezina je obitelj u procesu preseljenja, a vjerujemo kako će sa svojom online zajednicom dijeliti zanimljive projekte i iz novog doma. Jedva čekamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 23:34