svijet animacije

Do sreće uz igračke: Croatian Zoetrope i Flipbook, originalni hrvatski suveniri za sretne ljude

 Nina Đurđević
Zagreb i Dalmacija dobili su svoje prve animirane suvenire za sve generacije

S početkom kolovoza lako je uploviti u čaroban svijet animacije na starinski način uz Croatian Zoetrope i Flipbook - nove i jedinstvene hrvatske suvenire i igračke za sretne ljude koje su osmislile i dizajnirale iskusne animatorice i kreativke, Maša Udovičić i Mirela Ivanković Bielen.

image
Nina Đurđević

“Došle smo na ideju da svoja znanja i vještine pretočimo u ove jedinstvene animirane suvenire. Croatian Zoetrope i Flipbook su dvije optičke igračke koje koriste pokret crteža na papiru i stvaraju magičnu animaciju s motivima znamenitosti Zagreba i Dalmacije, a razvili smo ih u našem studiju Luma Film u Zagrebu”, rekle su Maša i Mirela koje osim proizvodnje animiranih filmova, serija, reklama, vode i školu animacije u kinu Tuškanac za djecu od 9 do 12 godina.

image
Nina Đurđević
image
Nina Đurđević
image
Nina Đurđević
image
Nina Đurđević

Kreirajte svoje vlastito animirano mini remek djelo

Croatian Zoetrope i Flipbook izrazito su jednostavni i zabavni za korištenje tako da u njima mogu uživati sve generacije - od najmanjih do najstarijih. Sve što vam treba da postanete animator su bojice, olovka, flomasteri, vodene boje - koja god tehnika vam najviše odgovara.

Croatian Flipbook je mala knjižica od 70 stranica s crtežima u nizu koja realistično dočarava animacijski pokret. Kada stranice knjižice okrećete između palca i kažiprsta, stvarate animaciju.

Croatian Zoetrope je tuljac koji se vrti oko svoje osi. Blizu gornjeg ruba ima vertikalne proreze kroz koji virite u unutrašnjost. A tamo se krije papirnata traka sa sličicama koje tvore animaciju. Prvi Zoetrope nastao je davne 1834. godine i napravio ga je britanski matematičar William Horner.

image
Nina Đurđević

Posebnost ovih jedinstvenih suvenira je i u tome što su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala. Uz svaki zoetrope i flipbook dobivate gotove animacije s motivima Zagreba i Dalmacije ili prazne papire na kojima možete kreirati svoje vlastito animirano mini remek-djelo.

Dovoljno je zavrtiti svoj zoetrope ili stranice svog flipbooka i gledati kako najljepše znamenitosti Lijepe Naše oživljavaju u rukama djece i odraslih.

Savršeno zaigrani poklon i uspomena na Hrvatsku

Ako tražite originalan poklon za prijatelje ili drage ljude koji će im izmamiti osmijeh na lice i potaknuti ih na igru i kreativnost - Croatian Zoetrope i Flipbook savršen su izbor.

image
Nina Đurđević
image
Nina Đurđević
image
Nina Đurđević

Simpatični animirani suveniri mogu se naručiti preko webshopa Croatian Zoetrope: croatian-zoetrope.eu

Croatian Zoetrope i Flipbook razvijeni su uz podršku Ministarstva kulture i medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:46