Boje koje vesele

Dobar odabir boja može običan prostor preobraziti u fantastičan. Izađete iz ustaljenih okvira

 Dimore Studio
Boje uljepšavaju naše živote, vesele nas i iznenađuju, pogotovo one koje ne bismo sami odabrali, a zapravo izgledaju fantastično

Dobar odabir boja može običan prostor preobraziti u nevjerojatan interijer koji zapanjuje pa nas zato posebno vesele primjeri poput ovih koje možete vidjeti u nastavku. Neka vas ove neočekivane i iznenađujuće dobre kombinacije boja potaknu da izađete iz ustaljenih okvira kada je riječ o uređenju i malo riskirate jer nikad ne znate, rezultat bi mogao biti fantastičan!

image
Andrea Ferrari

Narančastocrvena i plavozelena boja vode uz dodatak nježne ružičaste i tirkizne čine spavaću sobu na fotografiji u isto vrijeme dramatičnom i životnom, a njeno uređenje podsjeća na art deco stil s jasnim podjelama između boja i čistim linijama. Plava i narančasta komplementarne su boje, no ovdje ih zanimljivima čine njihove nijanse koje ne viđamo tako često u istom društvu.

image
We are Huntly/Sharyn Cairns

Spoj ružičaste i plave može se činiti djetinjastim i dječjim, ali ne možemo poreći da u ovom primjeru izgleda iznimno sofisticirano. Za uređenje ovog malog kuta kuhinje upotrijebljena je puderasta ružičasta za zid, a tamna mornarsko plava odabrana je za pločice.

image
CASA DE VALENTINA

Klasična kombinacija zelene i crvene boje u ovom je primjeru doživjela varijaciju spajanjem zelene boje kadulje i jarke crvene uz dodatak žutih detalja. Iako uređenje ove spavaće sobe podsjeća na stil 50-ih, istovremeno je moderno i privlačno.

image
Dulux

Puderasto ružičasta i khaki smeđa čine se kao nevjerojatna kombinacija, no zapravo su par koji izvrsno funkcionira!

image
Dimore Studio

Spojite li tirkiznu s jarkom crvenom u svom prostoru, dobit ćete par koji je teško ignorirati, a koji pritom izgleda moderno i atraktivno!

image
Alcro

Ružičasta i ljubičasto-ružičasta boja možda se čine kao dašak 80-ih, no detalji iz tog perioda ponovno se vraćaju u modu, barem kada je riječ o uređenju interijera. Uz dodatak tamnoplavog kauča i neutralnih detalja, uređenje ove prostorije spoj je suvremenih elemenata s favoritima iz prošlosti.

image
Farrow & Ball

Kombinacija žute i plave, odnosno primarnih boja u njihovom punom sjaju još je jedan spoj koji se možda doima pomalo djetinjasto, no kada ih zamijenite mornarsko plavom i senf žutom kao na ovoj fotografiji, stvorit ćete istovremeno i sofisticirani i dinamični prizor u svome domu.

image
BRIE WILLIAMS

Pastelne boje mogu djelovati kao lijepe neutralne boje, a ovaj primjer prikazuje kako boja breskve i maslinasta zelena čine čudan, ali lijep par!

image
Homedit/Mi Casa

Žuta i ljubičasta dinamična su kombinacija komplementarnih boja koje se ne usudimo tako često uključiti u svoje uređenje upravo zbog njihove izražajnosti, ali nam primjer s fotografije pokazuje da su dovoljni detalji u ove dvije boje kako bi cijela prostorija živnula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 08:27