DANSKI MINIMALIZAM

Dodajte malo skandinavskog stila u svoju kuhinju uz pomoć ovih predivnih mlinova

 Norm Architects
Bezvremenska estetika, prirodni materijali, kvaliteta i profinjenost odlikuju ove proizvode

Poznati danski arhitektonski studio Norm Architects - normcph, osim što se može pohvaliti fantastičnim arhitektonskim projektima, također se ističu i svojim produk dizajnom. Počevši od velikih komada namještaja poput stolova i kauča pa do onih najmanjih kućanskih potrepština i sve u skladu sa skandinavskom tradicijom i minimalizmom.

image
Norm Architects

Norm Architect svoje djelovanje objašnjavaju kroz jednu kvalitetnu ravnotežu - između bogatstva i skromosti, između reda i kaotičnosti i svaki njihov projekt bilo da je riječ o arhitekturi, produkt dizajnu ili bilo čime drugim što je vezano za kreativnost prožet je istom unutarnjom kvalitetom. Vođeni svojim umom, a ne trendovima i tehnologijom, arhitekti istražuju ideje koje ne da samo izgledaju dobro, nego pružaju i ugodan osjećaj. Svi njihovi radovi su izrazito promišljeni te odišu smislom, detaljima i trajnošću.

image
Norm Architects


Kako sami kažu - Smješteni smo u jednoj od najstarijih ulica Kopenhagena u Danskoj, stoga poštujemo svoj kontekst i gradimo na tradiciji skandinavskog dizajna - bezvremenske estetike, prirodnih materijala i podržavajući modernističke principe održivosti i profinjenosti. Istražujući što je to što podražuje ljudska osjetila bez obzira na osobne sklonosti, njihovi projekti vraćaju prostore, predmete, ideje i slike u njihov najjednostavniji oblik. Njihova stručnost leži u pronalaženju ravnoteže - kad se više nema ni što dodati ni oduzeti.

image
Norm Architects
image
Norm Architects


Mi smo ovom prilikom odlučili predstaviti njihov produkt dizajn. Ono što nam je zapelo za oku su mlinovi u obliku boca. Namjerno odabrani poznati oblik već nečega što postoji intrigira korisnika. Ideja dizajnera je bila stvoriti nešto uočljivo i već poznato, ali dati mu drugu namjenu.

image
FREDERIK LINDSTRøM/

Mliovima se lako rukuje, jednako tako se jednostavno pune i čiste, a snažan keramički mehanizam dopušta višestruku namjenu, a ne samo usitnjavanje soli ili papra, nego i drugih sjemenki ili suhog voća. Mlinove možete nabaviti na nest po cijeni od 385,57 kuna. A više o ovom predivnom proizvodu pogledajte u videu u nastavku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:23