StoryEditor
URUČENE NAGRADE HGK

Dodijeljene prve nagrade na Danima hrvatskoga turizma

Uručene nagrade HGK Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku za hostel, charter kompaniju i lječilište/spa godine
 Swanky Monkey Garden

U sklopu Dana hrvatskoga sinoć je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i nagrada Hrvatske gospodarske komore. 21. nagrade HGK Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku dodijeljene su poslovnome sektoru na temelju pokazatelja uspješnosti poslovanja i pokazatelja kvalitete u sveukupno četiri kategorije prema odgovarajućim potkategorijama: hoteli, kampovi, DMK putničke agencije i marine te u tri glavne kategorije: hosteli, charter kompanije i lječilišta/spa. Nagradu za Charter kompaniju godine osvojila je kompanija Croatia Yachting, Split, nagradu za Hostel godine osvojio je Swanky Mint Hostel u Zagrebu, dok su nagradu za Lječilište/spa godine osvojile Daruvarske topice. Posebno priznanje za doprinos promociji mikro poduzetništva primio je Nedjeljko Pinezić.

Zavirite u čarobni prostor Swanky Mint Hostela u Zagrebu!

„Visoki udio turizma u BDP-u od 19% te značajne investicije svjedoče o ulozi ovoga sektora u ukupnome gospodarstvu. Ove godine će Hrvatska po prvi put zabilježiti 100-milijuntno noćenje i prihode veće od 10 milijardi eura. Stoga svi turistički djelatnici mogu biti ponosni na ove rezultate. Uz sve rekorde koje hrvatski turizam obara, za ostvarenje ciljeva strategije razvoja turizma do 2020. godine nužni su daljnji rast i razvoj. Bolji uvjeti poslovnoga okruženja mogu podići Hrvatsku na ljestvici konkurentnosti te osigurati održivost hrvatskog turizma“, rekao je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher povodom dodjele 21. nagrada Hrvatske gospodarske komore Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku i nagrada Hrvatske turističke zajednice u sklopu Dana hrvatskoga turizma, koji se održavaju 25. i 26. listopada u Malom Lošinju.

 

„Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskoga turizma, moramo se kontinuirano unapređivati. Upravo su zato Dani hrvatskoga turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskome turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom svečanog otvorenja ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma.

 

„Primarna misija Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice je promotivne prirode, a jedna od ključnih zadaća odnosi se na jačanje snage nacionalnoga turističkog brenda. Ispred Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice mogu reći da smo se potrudili da ova sezona bude dobro i kvalitetno pripremljena, a već smo u punom jeku provedbe aktivnosti za sezonu 2018. godine. U tom ćemo smislu nastaviti s dosljednom primjenom smjernica Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma, čijim se ciljevima značajno i sigurno približavamo“, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

 

Dobrodošlicu u ime domaćina prisutnima je izrazila gradonačelnica Ana Kučić, dodavši koje su inovacije doprinijele današnjem statusu Lošinja kao otoka vitalnosti. „2006. godine pokrenuli smo proces brendiranja i krenuli putem održivog razvoja“, istaknula je Kućič.

Drugi dio nagrada dodijelit će se u četvrtak 26. listopada, za deset najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine te nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo te za osobu godine.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:24