bajkoviti ugođaj

Dom koji priča priču: 4 zlatna pravila nezaboravnog blagdanskog ugođaja u domu

 STELLAN HERNER/
Iza bajkovitog blagdanskog ugođaja kriju se 4 jednostavna pravila, a u nastavku doznajte na što nikako ne smijete zaboraviti!

Iako su blagdani popraćeni jednom dozom stresa, za nekoliko se godina nećete sjećati tog nelagodnog osjećaja, nego upravo zajedničkog ukrašavanja božićnog drvca, dogodovština za blagdanskim stolom i ostalih najljepših blagdanskih priča. Svaki sljedeći blagdani u vama će buditi onu lijepu nostalgiju za koju su ujedno zaslužni i neki neizostavni elementi božićnog uređenja doma. Švedska trgovina Ahlens ove godine je napravila savršenu božićnu foto priču, a ima sve o čemu uvijek sanjamo kad zamišljamo zimske praznike: ugodnu drvenu kućicu s verandom i mjestom za ispijanje toplih napitaka na otvorenom, snježno i zimsko vrijeme, ugodni interijeri s raznim božićnim drvcima i brojne lijepe stvari zbog kojih volimo Božić.

Bajkovita božićna kolekcija inspirirala nas je da se prisjetimo koji su to elementi. Stoga vam u nastavku predstavljamo 4 zlatna pravila nezaboravnog blagdanskog ugođaja u domu.

image
STELLAN HERNER/

BOŽIĆNO DRVCE KAO ZVIJEZDA INTERIJERA

Prvo i osnovno pravilo svakog uređenja blagdanskog interijera je ukrašavanje božićnog drvca. Bilo ono veliko ili malo, božićno drvce je kod nas dio tradicije i neizostavan element velikih i malih interijera. Tradicija obiteljskog ukrašavanja drvca na Badnju večer ritual je koji u svima nama izaziva veliku nostalgiju i veselimo se svakom sljedećem koji dolazi.

image
STELLAN HERNER/

Divna zelena boja zajedno sa šarmantnim ukrasima i lampicama najviše je zaslužna za stvaranje blagdanskog ugođaja u interijeru.

image
STELLAN HERNER/

BLAGDANSKI STOL KOJI ĆE POSTATI TRADICIJA

Blagdanski stol dolazi u paketu s našim najdražim i najbližim osobama te ukusnim delicijama čiji će nas mirisi uvijek učiniti nostalgičnima, ali ćemo s njima stvoriti i nove blagdanske uspomene. Osim hrane, i sami znate koliko vas razveseli staro bakino i mamino posuđe.

image
STELLAN HERNER/
image
STELLAN HERNER/

Stoga, učinite istu stvar i sa svojim blagdanskim stolom. Na njega postavite elemente koji će postati tradicija i koji će u vašim najmlađima jednoga dana izazivati onu lijepu blagdansku nostalgiju.

image
STELLAN HERNER/

NEKA VAŠ DOM PRIČA PRIČU

Osim božićnog drvca i blagdanskog stola, svaki interijer treba svoju blagdansku priču. Kako svaka priča ima svoje glavne likove, tako treba imati i vaša. Motivi i likovi iz najpoznatijih blagdanskih priča sigurno će naći mjesto u vašem domu, bilo da se odlučite za predivne jaslice pune detalja ili simpatične patuljke i vilenjake iz najljepših dječjih priča.

image
STELLAN HERNER/

Ovakvi će detalji posebno utjecati na najmlađe. Njih će potaknuti da postavljaju pitanja, a vas da im ispričate najljepše božićne priče i učinite njihove blagdane još uzbudljivijima.

image
STELLAN HERNER/

SVE JE U DETALJIMA

I za kraj, zaista je sve u detaljima. Simpatični ukras s pričom, lampice, blagdanski mirisi u domu - sve su to stvari koje naposljetku, svjesni mi toga ili ne, čine blagdanski ugođaj i zato im svakako obratite posebnu pažnju.

image
STELLAN HERNER/
image
STELLAN HERNER/

A što je s blagdanskim uređenjem eksterijera?

Već smo naviknuli da je u božićnim filmovima kuća uređena "od glave do pete". Zapravo je vrlo jednostavno urediti tih nekoliko elemenata i stvoriti kućicu iz bajke.

image
STELLAN HERNER/
image
STELLAN HERNER/
image
STELLAN HERNER/
image
STELLAN HERNER/
image
STELLAN HERNER/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 19:22