Stakleni ukrasi

Domaći brend BILJKE.PLANTS: Mini zelene staklene kuglice koje nikad nećete baciti

Stakleni ukrasi iz božićne kolekcije, ispunjeni pravim biljkama poput sukulenata nakon blagdana mogu poslužiti kao odlična dekoracija

Već neko vrijeme pratimo rad domaćeg brenda BILJKE.PLANTS Ane Hrgovčić, studentice povijesti umjetnosti iz Vinkovaca, koja je svoje rodno mjesto zamijenila Rijekom i Zagrebom, i dogovaramo njezino predstavljanje u našim izdanjima. Naime, Ana se bavi ručnom izradom terarija i kokedama te nudi usluge uređivanje prostora koristeći se biljkama koje pročišćuju zrak. Također, brend je prvi na tržištu predstavio DIY set pomoću kojeg kupci samostalno mogu dizajnirati i izraditi svoj unikatni terarij.

No, prije nego odradimo snimanje, detaljno ispitamo Anu što sve obuhvaća njezin brend i pokažemo proizvode, donosimo njezinu najnoviju, božićnu kolekciju, koja nas je toliko oduševila da nismo mogli čekati s objavom.

EKOLOŠKA OSVIJEŠTENOST

Za početak, riječ je o božićnom drvcu u kokedami.

- Kokedame služe kao živi kalići za biljke, u našem slučaju za božićna drvca. Grumen zemlje u koji je posađeno drvce omotan je mahovinom te s vama može provesti nekoliko Božića. Ovim proizvodom želimo promijeniti način na koji ljudi uređuju svoje prostore u blagdansko vrijeme. Vrijeme je da prestanemo koristiti tone i tone plastike u uređenju te rezati i bacati drvca svake godine i okrenemo se održivom uređenju - objašnjava Ana.

Kako bi svoje samoodrživo drvce mogli okititi prekrasnim ekološkim osviještenim ukrasima, ovaj zeleni brend odlučio se ponuditi još jedno božićno rješenje, kreirajući mini zelene bombe, odnosno žive staklene kuglice ispunjene biljkama poput bršljana, kaktusa i sukulenata. A što je nabolje, mogu se koristiti kao ukrasi i nakon blagdana. Također, u ponudi su i kuglice s konzerviranom mahovinom.

Web shop

- Mahovina je prava, šumska, no obrađena na pametan i ekološki način kako bi godinama zadržala istu formu i boju - kaže Ana.

Više o brendu BILJKE.PLANTS, slobodno možemo najaviti, čitajte u našem siječanjskom broju časopisa Dom&Dizajn VRT. Dotad je možete pratiti na društvenim mrežama Instragram @biljke.plants, Facebook @biljke.plants ili na www.biljkeplants.hr.

Pssst! Tijekom prosinca na web shopu za svaku kupnju iznad 300 kuna brend daruje staklenu božićnu kuglicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:04