SVJETSKI USPJEH

Domaći brend dizajnerskog namještaja ima prvu međunarodnu suradnju. Zaljubili smo se na prvi pogled

 Ustupljene fotografije
Capsule kolekciju Edge je za Milla & Milli dizajnirao Alain Gilles, a predstavili su je na nedavno održanom sajmu Maison&Objet u Parizu

Iako je pokrenut prije samo pet godina, Milla&Milli se već etablirao kao jedan od najuzbudljivijih i najinovativnijih novih brendova vrhunskog dizajnerskog namještaja. Kombinirajući revolucionarne dizajnerske ideje s vrhunskim materijalima, osvojio je brojne prestižne nagrade kao što su Red Dot, German Design Awards i mnoge druge. Sada Milla&Milli s ponosom predstavlja svoju prvu međunarodnu suradnju, capsule kolekciju Edge koju je kreirao glasoviti Alain Gilles, a posebno ističe ljepotu suprotnosti.

image

Štand Milla & Milli na sajmu Maison&Objet 2024. u Parizu

Ustupljene fotografije
image

Vlasnici brenda Milla & Milli Ksenija i Ivić Pašalić s dizajnerom Alainom Gillesom

Ustupljene fotografije

{Kolekcija se sastoji od stola, klupe i police za knjige od punog hrastovog drva - sve zamišljeno u nekoliko veličina, boja i završnih opcija. Kolekcija Edge svoju jedinstvenost duguje susretu dviju suprotnosti: mekoći krivudavih linija koje razlikuju vodoravne ravnine i strogoj arhitektonskoj kompaktnosti nogu i stupova.

image
DOMAGOJ KUNIC/
image
DOMAGOJ KUNIC/
image
DOMAGOJ KUNIC/
image
DOMAGOJ KUNIC/

Dinamičan i vrlo ekspresivan dizajn daje svakom komadu skulpturalan i istovremeno organski i privlačan izgled i dojam. Obrada hrastovog drva debljine šest cm rukama vrhunskih majstora s vidljivim drvenim vlaknima, finim brušenjem i najsitnijim završnim detaljima odaje veliku vještinu i strast. Naposljetku, svjesno i odgovorno korištenje drva iz Hrvatskih šuma ističe poštovanje prema prirodi i okolišu, koje odlikuje Milla&Milli od njezina nastanka.

image
DOMAGOJ KUNIC/
image
DOMAGOJ KUNIC/

- S jedne strane, tu je mekoća zakrivljenih linija gornjih dijelova, a s druge, oštrina, minimalizam i arhitektonski dojam nogu. Kontrast između različitih elemenata također je vizualno istaknut različitim površinskim tretmanima koji se koriste na nogama i pločama. Noge i stupovi su vrlo duboko četkani ili brušeni, što im daje vrlo grubu i mat teksturu, dok su ploče puno poliranije i glatkije. Dakle, iako se na komadima uvijek koristi isto masivno drvo, ono izgleda vrlo različito. Zbog hrapavosti noge izgledaju gotovo kao da su napravljene od poroznog kamena - kazao je dizajner Alain Gilles.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2024 11:46