AtmoSfera by Koogle

Domaći brend Koogle predstavlja novi proljetni projekt koji će vas oduševiti

 Igor Auferber
AtmoSfera je novi projekt iz radione Koogle kojim se žele prikazati Koogle u novom svijetlu

Martina Šimunković koja stoji iza poznatog domaćeg brenda Koogle, set za snimanje proljetnog izdanja AtmoSfere odlučila je snimiti na svojem gruntu u Gornjem Stenjevcu u Zagrebu, ispod zapadnih obronaka Medvednice, s prekrasnim pogledom na šumu i planinarski dom Glavicu.

image
Igor Auferber
image
Igor Auferber

-Htjela sam iskoristiti dekorativnost rascvjetanih grana dviju jabuka u voćnjaku i ispod stabala složiti pravu malu čaroliju s voćem, tortom, rashlađenim vinom, Kooglama s cvijećem i posađenim zelenilom…, a grane jabuka okitila sam staklenim kuglama u koje sam umetnula lampice. Kako se spuštao mrak, one su počele treperiti i stvarati atmosferu kakvu sam željela postići. Svečanu, bajkovitu, romantičnu i toplu - ispričala je Martina. Fotografije je izradio Igor Auferber, djelatnik u turizmu koji se radi stagnacije ove privrede, privremeno okrenuo umjetničkom izričaju – fotografiji.

image
Igor Auferber
image
Igor Auferber
image
Igor Auferber
image
Igor Auferber

Inače, AtmoSfera je novi projekt iz radione Koogle kojim se žele prikazati Koogle u novom svijetlu, doslovno. -Odlučila sam proširiti svoj asortiman i ponudu na izradu jednostavnih i minimalističkih cvjetnih dekoracija stola i okolnog prostora, najviše visećih grmolikih, biljnih minimalističkih instalacija, obogaćenih sa staklom u kojem se nalazi svjetlo ili isto neko bilje. Shvatila sam da toga nema u ponudi u Hrvatskoj. Staklene kugle sa svjećicama, ako je netko želio takvu dekoraciju, nabavljao je preko Ebaya ili Amazona, ali nakon toga, imao si 20-30 kugli koje si kupio za određenu svečanost ili događaj i nakon toga ne znaš što bi s njima. Shvatila sam da je moja prednost da mogu izraditi 10 ili 1000 komada Koogli za neki event, postaviti ih u prostor i sutradan se vratiti po njih. Dakle, poanta je da da vam iznajmim takvu dekoraciju i instaliram ju i sutradan pokupim - objašnjava Martina.

image
Igor Auferber
image
Igor Auferber
image
Igor Auferber
image
Igor Auferber

Za kraj treba spomenuti da će projekt AtmoSfera raditi fotopriče kroz sva četiri godišnja doba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:19