PROFIL

Domaći brend Vila i Sova Senke Silov

Majice koje otkrivaju kako se osjećate

Osmislila je 30-ak različitih dizajna, a neke od poruka su “Siđi s uma”, “Pun mi te Mjesec”...

Prošlog ljeta, na tečaju meditacije, sinula joj je ideja da bi mogla izrađivati majice. Ne bilo kakve, nego majice s porukama koje bi njoj nešto značile, inspirirale je ili podsjećale na nešto lijepo. U početku joj se zamisao činila suluda jer je osam godina radila u marketingu jedne tvrtke, no, kako je to radno mjesto zapravo nije ispunjavalo, misao o osmišljavanju majica stalno joj se provlačila kroz glavu. Konačno, odlučila ju je realizirati.

KREATIVNE IDEJE

- Shvatila sam da ne želim provoditi vrijeme na poslu koji me ne zanima i dala sam otkaz, a kreativne ideje počele su navirati. Iako nisam znala baš previše o proizvodnji majica, grafičkom oblikovanju ili tiskanju printeva, odlučila sam pokušati, a cilj mi je bio samoizraziti se. Tko će se pronaći u tome, puštam da se samo dogodi - objašnjava Senka Silov, idejna začetnica brenda Vila i Sova, po struci zapravo fonetičarka i profesorica poljskog jezika, koja vodi i jogu te uživa u pripremi makrobiotičkih obroka.

Krenula je s jednostavnijim rješenjima, odnosno inspirativnim ili duhovitim natpisima u krugovima različitih boja. Oko grafičkog dizajna pomogao joj je brat.

Zasad je osmislila oko 30 različitih majica, a neke od njih poručuju: “Siđi s uma”, “Proljeće je, a u meni Svemir”, “Pun mi te Mjesec”, “Danas sam luda, znam što hoću”, “Savršeno nesavršena” ili jednostavno “Volim te”, “Ne” i “Šuti”.

CRTANO RUKOM

- Inspirira me svijet oko mene, sve što se događa u državi i na Zemlji me nadahnjuje. Kad mi dođe ideja, zapišem je, stvorim u glavi sliku ili boju koju želim vezati uz poruku i razvijam koncept. Prije godinu dana počela sam crtati i slikati pa je tako nastao i motiv svrake koji sam prenijela na majicu. Ona mi je posebno draga - kaže ova 33-godišnjakinja koja zasad skuplja znanja kako bi se ubuduće mogla ozbiljnije pozabaviti i obradom rukom slikanih motiva i njihovim prenošenjem na tkaninu.

Majice jednostavnog ženskog ili muškog kroja izrađene su od 100-postotnog pamuka, a mogu se naručiti putem Facebook stranice Vila i Sova, dok je u pripremi i web stranica.

Cijena jedne je 119 kuna, a moguće je birati boju ili otisnuti personaliziranu poruku. Senka crta i anđele čuvare koji mogu biti odličan dar za krštenja, rođendane ili bilo koju drugu prigodu.

Foto: Ronald Goršić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:55