Praznovjerje ili...

Donosi li sušeno cvijeće zaista lošu energiju ili smo samo paranoični? Nisu sve sušene biljke loše

 INSTAGRAM/ @JANNEFORD/
Želite chic dekor, a dobijte...

Mnogi znakovi i praznovjerja odavno su povezani sa suhim cvijećem. Prema jednoj verziji, uvenule bukete ne treba držati kod kuće jer mogu negativno utjecati na energiju i uzrokovati pogoršanje zdravlja članova obitelji. Prema drugoj, suho cvijeće napravljeno od poljskog cvijeća i bilja često se koristi kao amulet.

Dakle, ne postoji jedinstveno gledište o uvenulim buketima u kući. O različitim tumačenjima praznovjerja čitajte u nastavku.

Negativna verzija

Vjeruje se da uvenule biljke ne donose ništa dobro u kuću. Naše su prabake vjerovale da ako cvijeće izgubi svoju ljepotu, njegov vlasnik također može izgubiti vitalnost. Praznovjerni kažu da uvele bukete ne treba čuvati jer mogu privući nesreću, uzrokovati zdravstvene probleme i poteškoće u obitelji.

Prema vjerovanju, suho cvijeće je simbol gubitka, besparice, bijede, svađe i razdora.

Neudanim djevojkama savjetovalo se da ne čuvaju osušene bukete od udvarača - suho cvijeće negativno utječe na mladost i snagu.

Logično objašnjenje nalazimo u vezi sa stavkom "pogoršanje zdravlja". Jednostavno je: ako uvelo cvijeće dugo stoji u vodi, počet će trunuti. Rast bakterija može imati negativan utjecaj na zdravlje.

Usput, nije se savjetovalo pohraniti vjenčani buket ruža - vjeruje se da će to izazvati svađe i nesporazume u životima mladenaca.

Dobri predznaci

Praznovjerja imaju pozitivno značenje. Od davnina su se osušeni cvjetovi od ljekovitog bilja stavljali u prostorije kao amajlije. Biljna aromaterapija pomaže u smanjenju glavobolje i poboljšava raspoloženje.

Najpopularnije samonikle biljke za suhe kitice su gospina trava, pelin, majčina dušica i čičak. Ovo suho cvijeće ima skladnu i povoljnu energiju.

Prema vjerovanjima, osušeno poljsko cvijeće i bilje donose stabilnost, udobnost i blagostanje u dom.

Korisno suho cvijeće

Ljudi su često sušili bukete ljekovitog bilja. Naši preci vjerovali su da je moguće sušiti takvo cvijeće i bilje:

  1. origano
  2. pelin
  3. metvica
  4. kamilica
  5. lavanda
  6. buhač

Savjetuje se držati takve bukete u kuhinji ili hodniku, ali ni u kojem slučaju u dječjoj sobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:01