STVARANJE USPOMENA

Donosimo vam najljepše kućice na drvetu: Vrijeme je da i vi sagradite svoju

 firstcry.com
Nemojte se ograničavati samo na dječje želje, kućicu možete i sebi prilagoditi tako da i vama bude utočište kada zatreba

Za dijete ne postoji ništa čarobnije od kućice na drvetu. Međutim, za roditelje je to mala noćna mora ako sami moraju izgraditi to malo skrovište za svoje najmilije. Iako, prošla godina je mnogima pokazala kako bi i roditeljima dobro došla jedna kućica na drvetu, odnosno jedna izvan one regularne. Stoga, nemojte se ograničavati samo na dječje želje, ako ste ovog proljeća odlučili napraviti kućicu na drvetu možete je slobodno i sebi prilagoditi tako da i vama bude utočište kada zatreba. Malo smo pretražili u današnje vrijeme najveći izvor inspiracije – Instagram – i donosimo vam nekoliko prekrasnih kućica na drvetu i onih koje bi to htjele biti. Potičemo vas da bez previše čekanja zgrabite alat u ruke, prikupite potrebni materijala i date si oduška stvarajući nešto što ima potencijala kreirati mnogo dobrih uspomena, kako vašoj djeci tako i vama.

Ovo se zove kreativan tata, a očito i sportski nastrojen. Osim same kućice koja je do u detalj savršena, vrijedni tata je dodao i sitnice koji poboljšavaju i unaprijeđuju kretanje djeteta, a ujedno i boravak u kućici i oko nje čine puno zanimljiviji s daskom za penjanje ili konopom.

Sipatično i bez previše kompliciranja. Malo boje i nekoliko neubičejenih detalja čine ovu kućicu pravom zabavom za mališane.

Kad gledamo ove kućice zapitamo se zašto mi živimo u jednoj dosadnoj i nezanimljivoj. Što se nas tiče ova kućica bi bez problema mogla postati i naše stalno utočište. Ima čak i sajlu za spuštanje!

Od bakreno-zlatnih zmajevih ljuskica na krovu kupole do tajnog ormara i spiralnog tobogana, ova čarobna kućica na drvetu izgleda kao da je iskočila iz bajke. Predivno, zar ne?

Iako nema drveta u blizini ovoj kućici to ne možemo zamjeriti. Apsolutno ima sve drugo što je potrebno da bi se vaš mališan osjećao u potpunosti samostalno kao vladar svoga carstva.

Prepuna zabave, a nije previše komplicirana. Možda se varamo, ali nam se čini da biste ovu kućicu mogli napraviti u samo nekoliko dana i podariti mališanima puno veselja, a sebi malo odmora.

Ako se potrudite pročitati opis koji ide uz ovu fotografiju saznati ćete da je vlasnik ove kućice uspio spaliti svoju staru kad mu je bilo svega 8 godina i od tada sanja o novoj. Stoga je izgradio ovu koja mu je u pandemiji poslužilia čak i kao ured. Tko ne bi volio tu multifunkcionalnost kućica na drvetu.

Ovako nekako pamtimo kućice na drvetu iz nekih drugih vremena. Jednostavne i avanturističke. Prije nije bio bitan toliko izgled koliko naša mašta koja je i od one najobičnije činila palaču.

Tu sad opet imamo jednu naprednu kućicu, koja čak ima i pripadajuću terasicu. I mi ju želimo.

I za sam kraj, još jedna kakve ih pamtimo od nekada. Neobrađeni drveni trupci, vesele boje i guma za ljuljanje. U životu tada nije bilo potrebno ništa više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 19:46