ZA SVAKOGA NEŠTO

Donosimo vam nekoliko ideja za kuhinjske otoke koji su neodoljivi i funkcionalni

 ARCHIDEAPHOTO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Od retro pločica, mramora i metala, pa sve do drva ovi suvremeni kuhinjski otoci spajaju ljepotu i funkciju

U potrazi ste za idejom za moderne kuhinjske otoke? U posljednje vrijeme smo svjedoci ako se sve više ljudi odlučuje na ugradnju kuhinjskog otoka, osim što služe kao dodatna površina za kuhanje, jako su efikasni kad je u pitanju i prostor za odlaganje, a ujedno kuhinjski otoci čine izvrsne neformalne prostore za blagovanje - za doručke i kave - i često djeluju kao srce doma. Idealni su za definiranje prostora, poput zoniranja kuhinjskog prostora u otvorenim prostorima gdje je kuhinja obično spojena s blagovaonicom i dnevnim boravkom. A povrh svega, odabir suvremenog kuhinjskog otoka može definirati stil uređenja. Nemojte misliti da su kuhinjski otoci samo za velike prostore, vjerujte nam ima dosta ideja i za one manje. Od retro pločica, mramora i metala, pa sve do rustikalnog drva, betona i kamena, ovi suvremeni kuhinjski otoci spajaju ljepotu i funkciju stvarajući prostore koji su vrhunski, a opet primamljivi.

image
KATE_SEPT2004/GETTY IMAGES

Opremite ga pametnim barskim stolicama i elegantnim detaljima kako biste upotpunili efekt.

POLICE PO SVUDA

Nekako nam se čini da prostora za odlaganje nikad dosta, koliko god veliki stan imali, a pogotovo kada je u pitanju kuhinja. Tom problemu možete vrlo lako doći na kraj, ako se uz odluku o postavljanju kuhinjskog otoka odlučite za onaj koji u sebi posjeduje veliku količinu polica. Možete se odlučiti za veći ili manji, nebitno je, važno je da su police tu.

image
ALVAREZ/GETTY IMAGES

MOĆ METALA

Metal osim što je izvanredno kvalitetan i čvrst materijal, uz dobar dizajn može u potpunosi trasformirati prostoriju. Ako želite donijeti jednu težinu i dati jaku poruku u uređenju svoje kuhinje, možda je metalni kuhinjski otok baš za vas.

image
TULCARION/GETTY IMAGES

NEKA BUDE BOJE

Želite donijeti malo boje u svoj dom? Kuhinja može biti idealno mjesto za razbiijanje monotonije sivih i bijelih tonova, koji su obično igra na sigurno. Usudite se i odlučite se za kuhinjski otok u boji i vjerujte nam biti ćete oduševljeni rezultatom.

image
KATARZYNABIALASIEWICZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
image
CHANDLERPHOTO/GETTY IMAGES

KOMBINIRAJTE MATERIJALA

Nije nužno da se kuhinjski otok svede na samo jedan materijal ili boju. Budite kreativni kombinrajte ono što vam se sviđa. Predivna kombinacija industrijskog stila gdje se spajaju željezo i drvo uvijek je neodiljiva, a i multifunkcionalna.

image
ALEKSANDRA ZLATKOVIC/GETTY IMAGES

PRIRODNO

Drvo je uvijek nezaobilazno kada su kuhinje u pitanju, a i opoćenito. Ovaj prirodni materijal je nenadmašan u svakom obliku. Možete ga oblikovati, bojati ili ostaviti u prirodnom izgledu i ništa neće narušiti njegovu ljepotu.

image
ARCHIDEAPHOTO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

MODERNO I KLASNIČNO

U posljednje vrijeme ovaj je spoj jako tražen u uređenju interijera, bilo to u dnevnom boravku, sobama, kupaonici ili kuhinji. Stvaranje stila kroz kombinaciju kasličnih i suvremenih detalja u konačnici donosi neodoljiv rezultat. Probajte!

image
THREEDICUBE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

NIGDJE BEZ SKANDINAVACA

Idealni kad je u pitanju funkcionalnost i prihvatljivost cijena, Skandinavci također jako vole kuhinjske otoke. Malo tko može odoljeti tom jednostavnom, a opet jako privlačnom stilu.

image
SILVIA COZZI/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 09:18