Izvrsni primjeri

Dosadio vam je izgled dotrajale kupaonica? Devet ideja za impresivan dojam male kupaonice

 INSTAGRAM/@COZYMATS/
Želite li da i vaša mala kupaonica bude u skladu s novitetima, pratite ovih devet ideja za impresivan dojam!

Odlično, jer je vrijeme za promjene. Najnoviji trendovi u uređenju unose inovativne detalje u kupaonicu, nove teksture i uzorke te krše ustaljena pravila i stvaraju prostore koji zadivljuju.

DODAJTE STAKLENA VRATA ZA TUŠ BEZ RUBOVA

Izbacite kadu i dodajte u prostor modernu tuš kabinu sa staklenim stijenama bez okvira jer ćete time uštedjeti puno prostora. To je možda skuplje rješenje od klasičnog zastora za tuš, no duže će trajati, otvorit će vizualno prostor i dodati vrijednost vašem domu.

POSTAVITE SVE ŠTO MOŽETE NA ZID

Od ormarića do toaleta i radijatora, objesite što god možete na zidove kupaonice. Time ćete stvoriti dojam da je prostor veći nego što doista jest, a lakše ćete ga moći čistiti.

U MANJOJ KUPAONICI MOŽETE SE POIGRATI S RAZLIČITIM MATERIJALIMA

Pločice, slavine i detalji najskuplji su dijelovi kupaonice, a kada radite s malim prostorom potrebno vam je puno manje materijala da dovršite uređenje. Važno je usvojiti stav da mala kupaonica također vrijedi ulaganje, pogotovo jer je moguće s manje novca dobiti fantastičan prostor. Odaberite kvalitetnu rasvjetu, a za gornji dio kupaonice odaberite skuplju i finiju keramiku ili mramor te se poigrajte uzorcima. Zamijenite klasični toalet s visećom školjkom i odaberite kvalitetnije staklo za tuš.

UMJESTO DA DODATE PROSTOR ZA ODLAGANJE, DODAJTE FUNKCIONALNOST

Jednom kada uklonite suvišne stvari i zamijenite preveliki kupaonski ormarić dobit ćete puno prostora koje možete iskoristiti kako god želite! Ovisno o tome koliko kvadrata imate, možda će sad napokon stati u vaš prostor i perilica odnosno sušilica ili možete stvoriti pravi prostor za uređenje.

NE TREBA VAM TOLIKO PROSTORA U KUPAONICI KAO ŠTO MISLITE.

Veliki kupaonski ormarići s dubokim policama zapravo su veoma neučinkoviti jer se u njihovoj dubini gube stvari i vrlo lako na njih zaboravljamo. Umjesto toga riješite se viška stvari i ostavite samo ručnike, higijenske potrepštine i kozmetiku koji zaista koristite. Zamijenite nezgrapni ormarić s plitkim visećim modelom ili uskim otvorenim policama koje će vas natjerati da redovito čistite i pročišćavate kako biste imali lijepo uređen prostor.

POIGRAJTE SE TEKSTUROM I UZORCIMA

Iako mnogi smatraju da tamne boje i jaki uzorci nisu dobra ideja za male prostore, no upravo izražajni uzorci i teksture daju dubinu prostoru i stvaraju iluziju većeg prostora i životnosti.

ZIDNE NIŠE ODLIČAN SU DETALJ I PROSTOR ZA ODLAGANJE

Ako ste u procesu renovacije, pokušajte u zid ugraditi nišu kako biste dobili prostor za odlaganje potrepštine bez da žrtvujete prostor. U slučaju da nemate mogućnosti rušiti zidove, nišu možete stvoriti postavljanjem visećeg ormarića s otvorenom policom.

POSTAVITE VELIKO ZRCALO NA ZID

Trik koji uvijek pali kada želite vizualno povećati svoj prostor postavljanje je velikih površina od ogledala koje stvaraju iluziju prostora.

DODAJTE VIŠE CRNE BIJELOJ

Potpuno bijela kupaonica doima se svjetlije i prozračnije, no može izgledati hladno. Dodavanjem crne boje u obliku crno-bijelih pločica ili pak crnog stropa unijet ćete dinamičnost u prostor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2023 09:10