MADE IN CROATIA

DOUBLE TROUBLE Šarena i razigrana pseća posla

Njihovi ljubimci svakodnevna su im inspiracija za širenje ponude modnih dodataka, raznih potrepština i igračaka kojima nijedan  vlasnik pasa i mačaka ne može odoljeti. Upoznajte Sonju i Petru.

PROFIL

IME: Double Trouble Dog Boutique

Vlasnice: Sonja Kireta i Petra Miklenić

Adresa: www.doubletrouble.hr

Opuštene, komunikativne, vedre i nasmiješene, u naš su studio ušetale dugogodišnje prijateljice Sonja Kireta i Petra Miklenić, duo koji stoji iza svim psetoljupcima dobro znanog Double Trouble Dog Boutiquea. Prije točno godinu dana tržište su osvojile šatorima za pse koji su se našli u ponudi njihova butika. To su uistinu bili, i još uvijek jesu, komadi koji su dizajnerski ukras svakom prostoru, a naprosto ih obožavaju i psići koji u njima danonoćno ljenčare. Ponuda ovog psećeg butika konstantno raste, a mi smo odlučili provjeriti što je novoga u ovim dinamičnim psećim redovima, ali i prisjetiti se početaka njihova rada.

- Obje smo oduvijek voljele modu i dizajn i dijelile ljubav prema životinjama. Kako smo zbog prirode posla neko vrijeme živjele na različitim destinacijama izvan Hrvatske i cijelo to vrijeme imale i pse i mace, u svakoj od zemalja bile smo upoznate s tamošnjom ponudom proizvoda za kućne ljubimce. Bile su to ponude mahom zanimljivije i potpunije od onoga što se u to vrijeme moglo pronaći u Hrvatskoj. Nakon što smo završile sportsku karijeru, Double Trouble Dog Boutique je nekako jednostavno bio slijed naših interesa i ljubavi - rekle su nam bivše profesionalne košarkašice.

Nedavno su, prve u našoj zemlji, izbacile novu luksuznu limitiranu kolekciju "matching" ogrlica za pse i narukvica za vlasnike, "Love Connection", i na nju su, kažu, izrazito ponosne. Izrađene su u Hrvatskoj od vrhunskih materijala, u pet boja i u veličinama od najmanje do najveće, kako bi svatko mogao pronaći svoj par. Mogućnost njihova personaliziranja imenima pasa i vlasnika dodatno oduševljava kupce. Petri i Sonji omiljeni modeli upravo su njihovi psići Balluk i Georges, kratkodlake chiuahue koje su im i neiscrpna svakodnevna inspiracija.

Vodilice “Duga” domaći su proizvod izrađen od čvrstog konopa, pleten posebnom metodom upletanja niti i ručno bojan ombre tehnikom.

Svaki proizvod koji odaberemo i proizvedemo proizvod je koji bismo kupili i za naše pse - govori Sonja. Uz spomenute ogrlice i narukvice, Double Trouble nudi i mnoge druge artikle koji osvajaju kvalitetom, ali i genijalnim i simpatičnim dizajnom. Primjerice, butik u ponudi ima igračke američkog proizvođača Fat Cat, a njihove lutke za pse s natpisima "Ex" (Bivši) ili pak Vet (Veterinar) izazivaju salve smijeha kad ih maleni četveronošci "prime pod svoje".

Posebno su lijepe i vodilice "Duga", domaći hrvatski proizvod. Izrađene od konopa, ističu se bojama i unikatnošću, a pletu i tretiraju posebnom metodom upletanja niti u svaku vodilicu, što im daje dodatnu čvrstoću i izdržljivost. Pritom, ručno se bojaju ombre tehnikom.

Šarolike su i marame - klasična traper "Mexico" te dvostrane "Bjork" i "Hype".

- Kroz sve naše proizvode, odabrane i proizvedene, provlači se jedna konstanta - boje. Iako imamo i monokromne proizvode kako bismo zadovoljile sve ukuse, boje su te koje prevladavaju u svim našim proizvodima, jer smatramo da one obasjavaju i uljepšavaju svaki dan - s osmijehom pojašnjava Petra. Posebnost ovog butika leži i u mogućnosti stvaranja personaliziranih paketa i limitiranih poklon-kutija, naravno, sukladno kvaliteti i trendu kojima se povode. Iako je postojeća ponuda i više nego dobro prihvaćena kod kupaca, Petra i Sonja prepune su novih zamisli i ideja. Upravo su u izradi nove marame, ovoga puta inspirirane nama dragim putovanjima i dalekim svjetskih destinacijama, otkrivaju i dodaju da im je trenutačno najveći fokus na otvaranju trgovine s pravom, fizičkom adresom. Vjerujemo da će to biti jedan od onih gradskih prostora u koji ćemo voljeti zaviriti baš pri svakoj šetnji. S četveronožnim prijateljima, naravno.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:05