knjiga djetinjstva

Dražesne radosnice za djecu Mademoiselle

Rođenje djeteta istinski je radostan trenutak koji nas ispunjava vrtlogom emocija, nada i briga. Pritom volimo sačuvati uspomenu na prve dane života naših mališana i odjednom nam je sve dragocjeni podatak - koliko je naša beba imala kilograma i centimetara kada se rodila, kada nam se prvi put nasmiješila, kada je dobila prvi zubić (i kad ga je izgubila), kada su nastali prvi drhtavi samostalni koraci i kada je prvi put slatki zvuk riječi "mama" i "tata" zaplovio zrakom. Većina mama voli bilježiti sve te male trenutke pa je bilo samo pitanje vremena kada će običnu bilježnicu i jednostavne šarene radosnice zamijeniti predivno osmišljena knjižica koja će čuvati sve vaše dragocjene trenutke u stilu.

Nedostatak elegantnih i delikatnih radosnica koje bi zadovoljile i najzahtjevnije roditelje ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire otvorio je prostor za nastanak brenda Mademoiselle, koji je prije dvije godine zamislila i javnosti predstavila jedna kreativna mama. Želja za stvaranjem i kreativnim izražavanjem, samostalnost i fleksibilnost u radu te majčinstvo potaknuli su Mariju da se baci na posao i počne razvijate proizvode za djecu u kojima i roditelji mogu uživati. Riječ je iznimno dražesnim radosnicama Mademoiselle, koje predstavljaju pravi odmak od šarolike ponude koju možemo vidjeti u našim knjižarama i papirnicama.


Klasične radosnice prate dijete kroz prvih godinu i pol života pa je tako i Mademoiselle radosnica isprva pratila spomenuti format, no kada je Marija počela razmišljati o tome koje bi ju zabilježene životne situacije dirnule kada za deset ili dvadeset godina bude listala radosnicu svoga sina, shvatila je da se želi prisjetiti puno više detalja iz dječakova djetinjstva. Marija je klasičnoj radosnici počela dodavati rubrike koje su pratile rast njezina sina i stvorila sadržaj koji će ju raznježiti kada jednog dana bude listala stranice sa slatkim uspomenama. Ta je prirodna nadogradnja dovela do nastanka Mademoiselle premium radosnice, prave knjige djetinjstva u kojoj će ostati trag svih divnih trenutaka koje proživljava vaše dijete.


Fotografije vjenčanja roditelja, slika s ultrazvuka, sve o danu rođenja i sve prvo što beba doživi, nauči i napravi nisu jedine zabilješke koje se mogu pronaći u ovoj decentnoj knjižici. Knjiga uspomena na prvih šest rođendana, šest Božića, polazak u vrtić, prve crteže, odlaske u kazalište ili muzeje, prvu ljubav, nestaštva i dogodovštine pretvara radosnicu u pravi spomenar života. S današnjim razvojem tehnologije i digitalnih zapisa, posebnu čar imaju rukom ispisane stranice radosnice, a Marija nam je dodatno istaknula smisao ispunjavanja jedne ovakve knjižice: "Djetinjstvo je puno više od par nasumičnih podataka ili niza slika na mobitelu koje nećemo ni izraditi pa je tako radosnica definitivno najbolji način za roditelje da ne ostave sve uspomene samo na jednom plakatu, u hrpi fotografija na mobitelu, ili u najgorem slučaju - samo u našim mislima."


Izgled svake Mademoiselle radosnice obilježava tvrdi bijeli uvez sa suptilnim bisernim efektom, personaliziran po želji u zlatu ili srebru, kao i visokokvalitetni papir s gomilom zanimljivog sadržaja. Svaka se radosnica može personalizirati, ali Marija ne odstupa od glavne ideje o iznimno kvalitetnoj, lijepoj i elegantnoj bijeloj radosnici, ostajući vjerna svojoj viziji i nudeći ljudima profinjen trag ljubavi. Ono što svaki naručitelj može jest odabrati dizajn prednje i stražnje korice te se odlučiti za ispisivanje slatkih poruka, imena djeteta, datuma rođenja i slično, čime će radosnica postati jedinstvena i posebna.



Predivne reakcije kupaca konstantna su motivacija koja tjera autoricu ovih šarmantnih radosnica da smišlja nove proizvode i dalje te razvija svoj brend namijenjen sreći drugih. Inspiraciju Marija pronalazi u svojim mališanima, ali i u podršci obitelji i prijateljica bez kojih ne bi mogla stvarati ovaj ljubavlju ispunjen proizvod.

Upitali smo Mariju sjeća li se neke narudžbe s posebnim veseljem, na što nam je s osmijehom odgovorila: "Možda zvuči kao stereotipan odgovor, ali gotovo se svake s veseljem sjećam i svaku novu zaprimam i izrađujem kao da se radi o mom djetetu. Divna je to povlastica, izrađivati knjigu koja će jednog dana čuvati najdivnije trenutke jednog neponovljivog djetinjstva."


Osim radosnica, u sklopu brenda Mademoiselle nastaju i fotoalbumi s više verzija unutarnjeg dizajna (plavi za dečke, ružičasti za djevojčice, crno-bijeli uniskes moderni dizajn, bež-bijeli nježni dizajn za krstitke), personalizirani plakati (najčešće kao dodatak našim paketima radosnica i fotoalbuma) te knjige za vjenčanja. Ideja je ista - čuvanje uspomena na najljepši način. GuestBook, LoveBook (osmišljen kao čuvanje uspomena o vezi te svih detalja o danu vjenčanja) te albumi za djevojačke također su pun pogodak, što Mariju posebno veseli.





Na Facebook stranici Mademoiselle LovePrint možete pratiti kakve sve novosti Marija i njezin tim pripremaju za svoje klijente i naručiti predivne knjige kojima ćete obilježiti svoje posebne životne trenutke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:33